С миграционната криза на полско-беларуската граница Русия иска да отвлече

...
С миграционната криза на полско-беларуската граница Русия иска да отвлече
Коментари Харесай

Военният министър на Швеция: Русия отвлича вниманието ни с миграционната криза!

С миграционната рецесия на полско-беларуската граница Русия желае да отвлече вниманието от Украйна. Това разгласи министърът на защитата на Швеция Петер Хултквист в ефира на " Шведското радио ".

По думите му обстановката с мигрантите би трябвало да се преглежда като " офанзива против Европа, в която Руската федерация играе основна роля ".

" Това е хибридна офанзива, целяща да дестабилизира Полша, да дестабилизира Европа. Ако Русия искаше, тя би могла да спре притока на мигранти. Но действието има за цел да отвлече вниманието от Украйна ", цитира думите на шведския боен министър порталът EADaily.

Миналия понеделник повече от 2 000 намиращи се в Беларус бежанци от страни от Близкия изток пристигнаха до полската граница, с цел да влязат в Европейския съюз. Официална Варшава дефинира това като " най-големият опит за всеобщо навлизане със мощ " и ускори защитата на границите. Срещу бежанците беше употребен пикантен спрей и има известия за пукотевица, открита от полски граничари.

Хиляди мигранти остават в палатков лагер. Хората имат намерение да продължат опитите за продупчване на оградата от бодлива тел, с цел да влязат на територията на Европейския съюз.

По-рано беше обявено, че раздаването на храна в бежански лагер на беларуско-полската граница е довело до сборичкване и е приключило с навалица.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР