С масови арести започна гледането на делото срещу Алексей Навилни.

...
С масови арести започна гледането на делото срещу Алексей Навилни.
Коментари Харесай

Затвор за Навални: Съдът отмени условната му присъда

 С всеобщи арести стартира гледането на делото против Алексей Навилни. Докато магистратите решаваха дали да прекратят условното изтърпяване на присъдата му и да го пратят в пандиза за 3 години и половина, хиляди хора излязоха в негова поддръжка. Спецчасти за битка с безредиците и конна полиция бяха ситуирани пред правосъдната зала.

Адвокатът на Навални изиска клиентът му да бъде освободен и приключи заключителната си защита с откъс на учен Легасов от сериала " Чернобил ". В него ученият разсъждава върху цената на грешките. Веднага по-късно прокурорът по делото против Навални изиска да бъде прекъсната условната му присъда и той да бъде изпратен да изтърпи присъдата си в наказателна колония.

Руският външен министър Сергей Лавров разяснява, че наличието на непознати дипломати в правосъдната зала на делото против Навални демонстрира, че Западът въпреки всичко се намесва в делата на Русия.

" Не сме получили информация, която в действителност да демонстрира, че обвиняванията против съветските управляващи са обосновани. Ако обвинявате някого, би трябвало да докажете виновността му. Ако кажете: " Няма да ви кажем нищо, тъй като е класифицирана информация " или самият пациент не позволява - тогава имаме всички учредения да считаме отравянето на Алексей Навални за инсценирано ", счита министърът, представен от Нова тв.

На 17 януари Алексей Навални се завърна в Русия от Берлин, където се лекуваше след отравяне. Той беше арестуван на летище Шереметиево в Москва, а съдът удължи ареста му до 15 февруари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР