С малко свободно време, с ниски заплати, но с огромна

...
С малко свободно време, с ниски заплати, но с огромна
Коментари Харесай

Ниско платени и все повече критикувани - горките германски полицаи

С малко свободно време, с ниски заплати, само че с голяма отговорност. И вместо самопризнание - всевъзможни рецензии от всички страни. Германските служители на реда са напряко за жалост, твърди Жан Данхонг от " Дойче веле " в коментара " Горките служители на реда на Германия! "

Горките служители на реда! Добър другар от Тройсдорф ми описа по какъв начин служителите на реда в това идилично градче неотдавна били атакувани от лумпени, които наричали пазителите на реда " нацистки прасета ". В други градове пък служителите на реда нерядко се оказват изправени против цели фамилни кланове, единствено тъй като са закачили фишове за санкция на погрешно паркирани коли.

Полицаите, които аз познавам, не са в положение да възнамеряват персоналния си живот, тъй като са принудени да дават изключителни наряди когато и да е и постоянно да имат подготвеност да бъдат вдигнати по паника.


© Reuters

Бедната столица на една богата страна

На всичко от горната страна немските служители на реда са и зле оборудвани. От седмичника " Ди Цайт " научихме, че берлинските служители на реда не могат да си разрешат образователни стрелби с същински патрони. Тамошната полиция закупила от друга федерална област бракувани револвери за символичната цена от едно евро. Не по-различна е и обстановката със заплатите. Чистата месечна заплата на един служител на реда е към 2000 евро.

Тази сума е оскъдна на фона на отговорността, която носят служителите на реда за сигурността на страната и жителите. Те не си " докарват и по нещо в допълнение " посредством изнудване и корупция, каквато процедура има в доста други страни по света. Показателно е да вземем за пример, че в Китай съществува сентенция, която гласи: " полицията и бандитите са едно и също ".

Смятам немските служители на реда за вежливи, честни и уравновесени. Известно време помагах на престъпната полиция като преводач в битката против китайските каналджийски банди. Дори и при най-наглите неистини, произнасяни от разпитваните, комисарите непроменяемо оставаха общителни и спокойни.


© Reuters

Все повече задания и от ден на ден рецензия

Къде е онази идилия от предишното, когато криминалистите в Германия се занимаваха най-много с италианската мафия и азиатските триади. Днес обстановката е напълно друга. Опасностите и заканите набъбнаха неимоверно – каналджийски банди за трафик на хора, ислямски терористи и дясноекстремистки побойници – всички те усилват доста професионалния риск за служителите на реда. Ето че в този момент полицията би трябвало да се оправдава и пред политиците.

След като двама служители на реда гръмнаха един 17-годишен афганистанец, който беше ранил с секира четирима души във влака за Вюрцбург, представителката на Зелената партия Ренате Кюнаст запита в Туитър за какво служителите на реда не са обезвредили атентатора навреме. След новогодишната нощ на 2016 година председателката на партията на Зелените Симоне Петер упрекна кьолнската полиция в расизъм, тъй като чиновниците на реда целеустремено направлявали документите на близо 1000 африканци. Какво желая да кажа с тези образци? Ако полицията не успее да удържи обстановката под надзор, стартират да валят рецензии от всички страни, че е бездействала. Ако ли пък работи уверено, политици и медии стартират да се питат дали е била нужна сходна неотстъпчивост.

По време на срещата на Г-20 в Хамбург служителите на реда станаха обект на принуждение, проведено от леви анархисти. Резултатът се видя от всички: подпалени коли, разрушени и плячкосани магазини, голям брой ранени служители на реда. Левите екстремисти по нищо не отстъпват на дясноекстремистките насилници във връзка с разрушителната им гняв. Според някои, явно е мъжество да замеряш служителите на реда с камъни. Редица коментатори даже обявиха, че хамбургската полиция също носи известна виновност за конфликтите, тъй като самата тя използвала принуждение.


© Reuters

Насилието нямало нищо общо с лявото. Да, но не!

Не знам по какви критерии и заради какви аргументи Хамбург беше определен за хазаин на срещата на Г-20. Представям си, че това ненапълно е обвързвано и с идните избори.

Канцлерката вероятно си е мислела, че ще е позитивно за имиджа ѝ, в случай че по медиите излязат фотосите ѝ с непознати политици на фона на красивия Хамбург, който е и неин роден град. А основният кмет на града Олаф Шолц явно е бил поласкан от това предложение.

Фактът, че в града има цели квартали, доминирани от левите анархисти и че от тях произлиза забележителен капацитет на принуждение – всичко това очевидно е било подценено. Затова полицията се оказа набъркана в невъзможна за нея задача. Резултатите са пагубни: ранени бяха близо 500 служители на реда, някои от които - тежко. Цифра, която би била допустима само в страна, водеща революция.

За това, че рискуваха живота и здравето си, служителите на реда заслужават признателност и самопризнание. Най-вече политиците от левия политически лагер са уверени, че силите за сигурност са отговорни за ескалацията на насилието в Хамбург, тъй като още при започване на срещата на Г-20 посочили на размирниците до каква степен се простират границите на позволеното. Тази логичност обаче е мъчно разбираема! Горките служители на реда на Германия! Съчувствам им същински!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР