С малко фантазия и добър вкус можете да придадете на

...
С малко фантазия и добър вкус можете да придадете на
Коментари Харесай

Как да създадем етно интериор

 британско обзавеждане

С малко фикция и добър усет можете да придадете на дома си неповторим нюанс.

Африканският жанр е един от най-оригиналните и самобитни стилове. За подредбата на сходен интериор се употребяват единствено предмети, направени от естествени материали, за предпочитане ръчна направа. Те могат да бъдат плетени мебели от бамбук, скотски кожи, вълнени килими, статуетки, ритуални маски, съдове и други екзотичн аксесоари. В африканския интериор  наложително би трябвало да господстват цветовете на слънцето и земята, да вземем за пример композиция от жълто с черно или кафяво. Геометричните шарки също му придават достоверност.

Френският жанр е подобаващ за феновете на изтънчения изискан. Този жанр се характеризира с обилие от изискани и очарователни предмети, създаващи по едно и също време атмосфера и на уют, и на изискан. Големи прозорци с тежки завеси, покрити с тежки пердета, полилеи в бароков жанр, елегантни столове с извити облегалки от скъпа дървесина и комфортни дивани с пръснати по тях декоративни въглавнички. В цветовото решение на помещението би трябвало наложително да участва златистото, което е най-изразително на черен декор. Обезателно би трябвало да си намерите и солиден часовник – обичаен детайл на парижките домове.

Може да проектирате дома си и в арабски жанр, който се отличава с комфорт и разкош. За тази цел би трябвало да заложите на текстила: кадифена тапицерия по мебелите, копринено спално долни дрехи, балдахинена завеса над леглото, пъстри възглавнички, огромни завеси на няколко пласта на прозорците, килимчета за седене. Подбирайте скъпи естествени материи, с богати, плътни цветове, истински предмети с блестящо изразен „ ориенталски усет “: резбовани мебели, аксесоари с обичайната арабска орнаментика, ароматни свещи, марокански цветни лампи.

Японският жанр се характеризира с сбитост и блян към естетика. В подобен интериор има място единствено за най-необходимите и елементарни предмети, които да изпълват въздуха и светлината. Комбинацията на тъмни със светли цветове, на бежови с млечни тонове, способността да се трансформира вътрешното пространство благодарение на заслон, предмети и мебели от естествени материал – това са някои от характерностите на японския жанр. Порцелановите купички, изтривалките и параванът основават нужния азиатски нюанс.

Интериорът в британски жанр е грациозен и комфортен, изпълнен с солидни мебели и фамилни реликви. При него доминира дървесината и дълбоките нюанси на кафявото и бордото, редуващи се с по-светли тонове – маслинено и кафе с мляко. Като съществени предмети на интериора се считат огромните камини, многото фамилни фотоси, солидните бюра, антикварните настолни часовници, старинните оръжия, гоблените, кристалните полилеи…

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР