С Купа на България по Уин чун се завърна спортен

...
С Купа на България по Уин чун се завърна спортен
Коментари Харесай

С Купа на България по Уин чун се завърна спортен клуб УШУ Монтана от участието си в турнир

С Купа на България по Уин чун се завърна състезателен клуб УШУ Монтана от присъединяване си в шампионата Втора купа на България по ушу за деца и младежи.

Събитието бе част от Китайско-Български фестивал на ушу културата и се организира на 29 април в София.

Участие в шампионата взеха клубове от София, Пловдив, Варна и Монтана.

Второто издание на Купа на България по ушу за деца и младежи бе проведено от Българската федерация по Ушу и Спортен клуб " Черен змей " с поддръжката на Китайския културен център в София. На формалното разкриване специфични посетители бяха господин Хон Хай – шеф на Китайския културен център, както и представители от Министерството на младежта и спорта и Национална спортна академия „ В. Левски “. Г-н Хон Хай показа, че ще бъдат предоставени стипендии на първите 6 студенти, признати в компетентност „ Треньор по ушу “ в НСА „ В. Левски “ за образователната 2023-2024 година.

В програмата на фестивала пък бяха включени проява на разнообразни стилове от ушу, лекция на тематика „ Ушу – бойно изкуство, съвременен спорт и извършения за здраве “, чаена гала, проява на краснопис, показване на книга и галерия с китайски творби. Те разрешиха за участниците и публиката да се допрян до емблематични за китайската просвета аспекти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР