С концерт на Русенския фестивален оркестър с диригент Емил Табаков

...
С концерт на Русенския фестивален оркестър с диригент Емил Табаков
Коментари Харесай

Тази вечер закриват Мартенските музикални дни

С концерт на Русенския фестивален оркестър с диригент Емил Табаков и със солист Александър Гаджиев (пиано) довечера ще бъде закрито 61-ото издание на Международния фестивал „ Мартенски музикални дни “ в Русе.

Програмата е извънредно забавна – Класическа симфония и Концерт за пиано №1 от Сергей Прокофиев и „ Картини от една галерия “ от Мусоргски, оркестрирана от Морис Равел, предава

Русенският фестивален оркестър е план, носещ в себе си дълбоките и трайни връзки сред разнообразни генерации музиканти, създали първите си професионални стъпки в Националното учебно заведение по изкуствата „ Проф. Веселин Стоянов “ в Русе. Оркестърът е основан през 2010 година във връзка на 50-годишнината на учебното заведение и прави първата си сполучлива стратегия в границите на 50-то издание на интернационалния фестивал „ Мартенски музикални дни “.

Директорът на Националното учебно заведение по изкуствата Мария Дуканова изясни, че 71 музиканти от четири континента са пристигнали особено за събитието. От тях 80 % са ученици на учебното заведение, а останалите са другари.

Маестро Емил Табаков съобщи, че изпитва наслаждение да работи с Русенския фестивален оркестър. „ Получава се приятна атмосфера. Ние всички сме съученици от музикалното учебно заведение в Русе. С тези другари работим от години, като се събираме единствено за фестивала. Благодарен съм, че тази традиция продължава “, сподели диригентът.

Пианистът Александър Гаджиев ще свири за първи път в Русе. „ Много се веселя, че ще работя с маестро Емил Табаков и с Русенския фестивален оркестър. Прокофиев е един от обичаните ми композитори “, сподели Гаджиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР