С концерт на фолклорните ансамбли "Тракия" и "Странджа" в Античния

...
С концерт на фолклорните ансамбли "Тракия" и "Странджа" в Античния
Коментари Харесай

Започват празниците на Стария град в Пловдив

С концерт на фолклорните ансамбли "Тракия " и "Странджа " в Античния спектакъл довечера в Пловдив стартират празниците на Стария град. Концертът е под мотото "Заедно " и е с вход "свободен ".

В програмата на "Празниците на Стария град ", които не престават до 24 септември, са включени доста и разнородни събития за всички възрасти и ползи - концерти, изложения, ревюта, опознавателен тур, проява на обичайни техники за мозайки, учебно заведение за фокуси, проява за изобразяване на маски и кукли, обрисуване на огромни кукли по китайски пример, премиера на книга и мобилно приложение. Те ще се проведат на емблематични за Стария Пловдив места и във възрожденски къщи, в храмовете и по калдъръмените му улици.

На 21 септември от Етнографския музей ще тръгне обичайното шествие на занаятчиите, което предшества Есенния панаир на занаятите, който се организира на ул. "Райчо Даскалов " /бившата Узун чаршия/. Ул. "Стръмна " ще се трансформира в Улица на занаятите, а Римският стадион - в Училище за фокусници. В Малката базилика ще се състои премиерата на "Праисторически буквар " на палеобалканските писмености, а в изложба "Златю Бояджиев " ще се правят демонстрации по изобразяване на маски и кукли.

Празниците ще бъдат закрити на 24 септември с концерт на Берковската духова музика на Римския стадион.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР