С конкурс ще се определят лого и слоган на Националната

...
С конкурс ще се определят лого и слоган на Националната
Коментари Харесай

С конкурс определят лого и слоган на Националната програма за загуба на храни

С конкурс ще се дефинират лого и слоган на Националната стратегия за попречване и понижаване на загубата на храни 2021-2026 година. Състезанието е проведено от агроминистерството. 

Основният фокус на програмата е обвързван с нуждата от ограничение разхищението на храни. Според Организацията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие (ФАО), казусът има световен мащаб. Данните демонстрират, че към една трета от всички храни, създадени по света, се губят или разхищават по пътя сред стопанството и трапезата. Информацията от Европейската комисия е, че в страните членки всяка година се губят или разхищават към 87.6 милиона тона храни.

Логото и слоганът имат за цел да разпространяват програмата и нейните цели, както и да оказват помощ за повишение на успеваемостта на осведомителната акция по тематиката за ограничение на загубите от разхищението на храни. Те ще допринесат за известността на акцията и ще имат изцяло позитивно въздействие за представянето на програмата измежду обществото.

В състезанието могат да вземат участие български и задгранични жители и компании. Срокът за подаване на предложение е 17.30 часа на 20 декември тази г.одина.

Промените в климата ще оказват все по-голямо въздействие върху хранителния баланс в света. А проблемите с изхранването, които и през днешния ден са с тревожни размери, ще се задълбочават, предсказват специалисти и анализатори. Плодородните земи ще понижават, ще се свиват и добивите от хранителни артикули.

В тази връзка все по-важни стават задружните ограничения на всички държавни управления, с цел да не се допусне задълбочаване на проблемите с производството на храна. От години към този момент се дискутира и това, че се изхвърлят огромни количества първични материали и артикули в развитите страни, до момента в който в бедните страни хората би трябвало да претърпяват с все по-малки дажби.

В България се създава и следва да се одобри Национална стратегия за предварителна защита и понижаване на загубите на храни с небосвод 2021 - 2026 година. 

Проблемът за попречване и понижаване на загубата и разхищението на храна би трябвало да е значима част от политиката на всички страни. „ Тези проблеми имат негативно влияние върху продоволствената сигурност и евентуално способства за недохранването “, подчертава заместник-министър на земеделието, храните и горите Георги Събев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР