С какво се различава Грейнсторот останалите фирми на пазара?Ние сме

...
Коментари Харесай

"Грейнстор" обхваща цялата страна с 18 зърнобази на ключови места

С какво се разграничава " Грейнстор " от останалите компании на пазара?
Ние сме единственият професионален съхранител с национално покритие и се стремим да предлагаме на нашите клиенти надеждно място за предпазване на техните зърна. В композиция с изцяло оборудваните лаборатории във всяка база и бързото обслужване е пожеланият избор за компании, които желаят да съхраняват зърна на няколко местоположения. Като работят с нас, те получават всички преимущества от това да имат зърнобаза във всяка точка на страната, без да се сблъскват с всички възможни негативи от притежанието на такива.

Когато става дума за комерсиалната активност на компанията, в се опитваме да внедрим дистрибуционния модел на FMCG пазара и да се разграничим от спекулативните търговци, които преобладават зърно търговията. Нашата цел е да зареждаме промишлеността в България, Гърция, Кипър и Италия с нужните им висококачествени първични материали 12 месеца в годината, изграждайки дългогодишни партньорства и дейно ръководство на доставките.
Какви са упованията ви за тази кампанийна година?
Преди началото на жътвата неведнъж разигравахме два вероятни сюжета за развиване през годината. Първият включваше огромни реколти в целия свят, понижен импорт от Китай и връщане на ценовите равнища до междинните за последни 5 години. При втория вид в резултат на влошени климатични условия реколтата от пролетници бивa по-ниска от предстоящото, което в композиция с интензивно търсене от Азия и логистични усложнения води до цени равни или по-високи от пиковете през предходната година.

След сушата в Северна и Южна Америка и наднормените температури към Черноморския басейн към този момент знаем, че пазарът следва втория сюжет. На локално равнище в България прибрахме рекордно количество пшеница, само че слънчогледът и царевицата ще се движат към средностатистическия рандеман заради сушата в Западна България. Освен високите цени чакаме огромна волатилност на пазарите и основни логистични усложнения заради неналичието на задоволително кораби и камиони, които да обслужват международната търговия.

В такава пазарна обстановка нашата работа е още по-отговорна, тъй като клиентите разчитат на нас да им подсигурим нужните първични материали, с цел да работят заводите им. Вярваме, че тъкмо през тези по-трудни години можем да се потвърдим като бизнес, който слага триумфа на клиентите си преди всичко.
Какви са проектите ви за развиване?
Преди доста години Рей Крок е споделил: " Докато си зелен - растеш. Когато узрееш, започваш да се разваляш. " Ние в " Грейнстор " одобряваме това за даденост и си слагаме доста амбициозни цели. През 2021 година закупихме зърнобаза номер 18 в Свиленград и 10 от общо 30 планувани зърновоза. Продължихме огромните си вложения в нашите лаборатории и ЕРП система, с които управляваме в действително време всяка една част от активността си. През идващите няколко години желаеме да продължим да разширяваме наличието си на българския, гръцкия и италианския пазар, както и да навлезем в Румъния и Сърбия посредством закупуването на зърнобаза към Констанца и Нови Сад. Силно имаме вяра, че екипът и упоритостта, с които разполагаме, ще ни разрешат да се развием като мощен участник на балканския пазар.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР