С какво се отличават екипите в малките бизнеси?Разпространено схващане е,

...
С какво се отличават екипите в малките бизнеси?Разпространено схващане е,
Коментари Харесай

3 важни съвета за HR специалисти в малките фирми

С какво се отличават екипите в дребните бизнеси?

Разпространено разбиране е, че не съществува разлика сред работата в дребна и огромна компания, в случай че те са в една и съща сфера. Можем да кажем, че това изказване е много спорно. Големите компании разполагат с огромен екип, надлежно множеството хора са тясно профилирани в една съответна област. В дребните компании е тъкмо противоположното – един човек е заставен да се занимава с повече действия, защото става въпрос за дребен екип и е невъзможна тясната специализация за чиновниците. И в двата случая има позитивни и негативни страни. В огромния екип един експерт развива доста мощни пълномощия в една съответна област, до момента в който в дребния екип един експерт развива пълномощия в доста области, само че не чак в подобен подробност.
-->
Съвети за HR експертите

Когато приказваме за HR експерти в дребна компания, обстановката не се разграничава изключително, съпоставено с другите области на бизнеса. Необходимо е да се развият познания и умения във всички аспекти на HR активността. Това включва ТРЗ, трудово законодателство, наемане и задържане на чиновници, трудова администрация, образования, мотивация. Разнородни действия, които в огромните компании нормално се правят от разнообразни експерти. Ако вие въпреки всичко сте експерт в дребна компания, ние имаме няколко съвета, които имаме вяра, че ще ви бъдат от помощ:

1. Изградете добра фирмена просвета

Фирмената просвета е извънредно значим аспект от вярното ръководство на човешките запаси и в развитите стопански системи се работи от ден на ден по тази тематика. Фирмената просвета преглежда полезностите, държанието и нещата, в които чиновниците и мениджмънта имат вяра. Тя дефинират метода, по който всички в компанията си взаимодействат и споделят, по какъв начин се ръководят чиновниците, процесите, връзките с клиенти и снабдители. Често фирмената просвета не е категорично записана в някакъв документ, а се подразбира съгласно държанието на чиновниците.

Правилната фирмена просвета значи хората да демонстрират почитание един към различен, да харесват работата си, да споделят общи цели, да ценят клиентите и доставчиците си. Преди да започнете да изграждате фирмена просвета, уверете се, че притежателите и мениджмънта на компанията споделят вашите визии и имат предпочитание да осъществяват тази просвета във компанията. Ако нямате поддръжката им, няма късмет да съумеете да установите това, което смятате за вярно измежду чиновниците. Добре е да разпишете всичко в един документ: в какво има вяра компанията, какво държание се изисква от чиновниците, по какъв начин би трябвало да го показват, по какъв начин ще бъдат оценени съгласно това и несъмнено, какви са изгодите за чиновниците, в случай че одобряват и ползват фирмената просвета в ежедневната си работа.

2. Изберете верните обществени придобивки

Мотивираните чиновници са доста по-ефективни от тези, които нямат предпочитание и мотивация и работят просто по обвързване. Поради тази причина е значимо да намерите подобаващите принадлежности, с цел да държите чиновниците на вашата компания стимулирани. Едни от най-популярните и работещи са. Те нормално не са част от месечното заплащане и бонус за реализирани резултати. Именно по тази причина чиновниците ги одобряват с повече възторг, надлежно техния резултат е по-силен. Ваучери за храна, карти за фитнес, карти за дарове, карти за понижения, са едни от най-предпочитаните от огромните компании. Универсалността на ги прави идеалната облага за безусловно всеки чиновник, тъй като всяко домакинство има разноски за храна, а посредством тези ваучери вие облекчавате фамилния бюджет на вашите чиновници.

3. Комуникирайте ясно

Сред най-честите аргументи за спорове в една организация, била тя огромна или дребна, е неприятната връзка. Особено в дребните компании, мениджмънтът постоянно икономисва или преиначава информация, което води до загадъчност, неяснота, даже злословия, а вследствие на това пораждат ненужни спорове. Конфликтите от своя страна водят да високо текучество на личен състав, което пък не е добре за бизнеса. Въведете ясни правила по какъв начин и какво може и би трябвало да се споделя, както и на какви равнища. Има фирмени секрети, които би трябвало да се знаят единствено от избрани чиновници, само че е значимо единствено сходна сензитивна информация да се пази в загадка. Всичко, което може да бъде комуникирано, би трябвало да бъде свеждано до вниманието на всички чиновници колкото се може по-бързо.

Какви са най-честите провокации, с които HR експертите би трябвало да се оправят?

HR експертите в дребните компании имат много разнообразни провокации, съпоставено с тези в огромните компании. Те би трябвало да придобият избрани познания и умения в съвсем всички подобласти на HR. Високото текучество, особено за дребните компании, е друго предизвикателство, с което те би трябвало да се оправят. Често дребните бизнеси не могат да си разрешат разноските за заплати, които огромните корпорации имат, надлежно е елементарно добър експерт да бъде притеглен от огромна компания. Доста постоянно дребните компании не отделят характерен бюджет за HR, а това значи, че не е ясно авансово с какъв бюджет за образование, мотивация и задържане разполага експерта HR. Един по-сериозен проблем е обвързван с разбирането на функционалността на ЧР от страна на притежателя или шефа на дребната компания. Много постоянно те имат вяра, че единствената задача на експертите ЧР е да изплащат в точния момент заплатите на служащите или да пускат разгласи за наемане на нови чиновници. Тук е значимо и самият експерт да се постарае и да изясни изгодите от това една компания да има добре работещ отдел ЧР. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР