С желание и малко експериментиране в кухнята, може да си

...
С желание и малко експериментиране в кухнята, може да си
Коментари Харесай

4 храни, с които да си набавите растителен протеин

С предпочитание и малко изпробване в кухнята, може да си набавяте нужното количество протеини само посредством растителни източници. Хранителен режим, в който доминират зеленчуците, освен понижава приема на мазнини и калории, само че и автоматизирано прибавя фибри и антиоксиданти.

Не е належащо наложително да сте вегетарианци или вегани, с цел да желаете да си набавяте повече протеин от растителни храни. Консумацията на разнородни зеленчуци и ядки подсигурява по-голям банкет освен на протеини, само че и на доста други потребни хранителни субстанции. Неслучайно всеки здравословен хранителен режим предлага потреблението на огромно количество растителни храни.

От какъв брой протеин се нуждаете всеки ден? Един от лесните способи да изчислите своята самостоятелна всекидневна потребност от протеин, е като превърнете килограмите си в грамове. Например: Да кажем, че тежите 58 кг – това значи, че се нуждаете от 58 грама протеин всеки ден.
4 храни, с които може да си набавите растителен протеин Ядки и семена
Ядките и семената са превъзходен метод да си набавите растителен протеин. Повечето ядки съдържат минимум 3 грама протеин в към 30 грама количество от тях. Ако обичате бадеми, още по-добре. Те ще ви обогатят с 6 грама протеин, хапвайки единствено 30 грама от тях. Семената от чия и лененото семе съдържат 2 грама протеин в една супена лъжица. Тиквените семки даже побеждават, предоставяйки 3 грама протеин в една супена лъжица.

 Добави изложение
Нахут
Ако се нуждаете от храна, която да ви засити и да е богата на растителни протеини, то нахутът е тъкмо за вас. В 60 грама нахут има 7 грама протеин и 4 грама фибри. Нахутът е доста апетитен – може да го консумирате, като извършите хумус или пък го добавите към салата. За по-големите експериментатори в кухнята – може да извършите и нахутена пица, заменяйки елементарното тесто с нахутено такова.

Грах
Все повече артикули съдържат в себе си грахов протеин. Той е толкоз известен, защото за разлика от ядките и соята, не е постоянно срещан алерген. Освен това развъждането на грах оказва помощ за построяването на здрава почва, връщайки нужния азот назад в земята. Освен това за развъждането на грах е належащо по-малко вода, в сравнение с други типове култури.

Соя
Соята е друга храна, богата на растителен протеин. В 60 грама едамаме да вземем за пример, се съдържат 8 грама протеин и 4 грама фибри. Тофуто е добър вид за източник на растителен протеин, защото може да бъде прибавяне в разнообразни ястия – изключително в случай че си падате по екзотичните кулинарни усети.

 Добави изложение
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР