С желание и амбиция децата от начално училище П. Р.

...
С желание и амбиция децата от начално училище П. Р.
Коментари Харесай

Вижте зелената класна стая в НУ П. Р. Славейков

С предпочитание и упоритост децата от начално учебно заведение „ П. Р. Славейков “ основават собствен личен екосвят.

„ Напомняме на децата, когато поглеждат посадените от тях растения, да се сещат, че положителното също се нуждае от грижи, с цел да не изчезва “. Това сподели ръководителката на 3а клас Станка Бичева, по време на открит урок, който се организира в трите зелени класни стаи на НУ „ П. Р. Славейков “.

На урока участва кметът на регион „ Източен “ Иван Стоянов, с помощта на който се осъществиха зелените стаи. Той бе посрещнат с усмивки и ентусиазъм от децата, които нямаха самообладание да споделят какво са научили и основали в откритото пространство.

Учениците от 3в клас грижовно почистиха плевелите от био ягодите, които сами са посадили. Преди време госпожа Виолета Курделова им дала обещание, че ще ядат от личните им плодове, само че първо трябвало да се научат да се грижат за тях.

Кметът на „ Източен “ бе почерпен с апетитен чай от маточина и мента, особено подготвен от зелената оранжерия на 4б клас. По време на интердисциплинарния урок, децата обясниха на госпожа Илияна Вачкова за свойствата и изгодите на билките.

„ По специалност съм биолог и ми е доста забавно всичко, което сте създали. Ще ви оказвам помощ да продължавате да се развивате в тази тенденция “, даде обещание на дребните земеделци Иван Стоянов.

В зелената класна стая на госпожа Станка Бичева, учениците обсъждаха тематиката по какъв начин да порастват здрави и кои храни са потребни за развиването им. Слънчевата Радина, която е притежател на няколко награди за художествена гимнастика и ученичка в 3а клас, интензивно взимаше присъединяване по време на урока за здравето.  Съученикът й Пресиян пък спечелил премия с рисунката си в конкурс за безвредно сърфиране в интернет.

Иван Стоянов не скри насладата си, че децата са вложили толкоз доста труд, старания и предпочитание да основат красива зелена система.

Той и  шефът Димка Врачева на НУ „ П.Р. Славейков “ се разходиха в отворените стаи, посетиха ремонтирания физкултурен салон и разискаха бъдещите проекти за учебното заведение, което е измежду най-добре развитите в регион „ Източен “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР