С изтеглянето на руските сили от столичния район в Украйна

...
С изтеглянето на руските сили от столичния район в Украйна
Коментари Харесай

Зеленски: Заложени при руското изтегляне от Киев мини правят града несигурен

С изтеглянето на съветските сили от столичния регион в Украйна се основава „ пагубна обстановка “ за мирните жители, защото войските на Москва слагат мини към жилищни здания, изоставят военна техника и „ даже телата на убитите “, предизвести през днешния ден президентът на Украйна Володимир Зеленски, съобщи Асошиейтед прес, представено от Българска телеграфна агенция.

Държавният глава обаче добави, че напуснатите селища ще продължат да бъдат обект на ракетни удари от далечно разстояние, а борбата в източните елементи на страната ще стане по-интензивна.

" Все още не е допустимо връщането към естествен живот, подобен, какъвто беше, даже в териториите, които отвоюваме след сражения ", сподели президентът. " Трябва да изчакаме, до момента в който нашата земя бъде разминирана, да изчакаме до момента в който ще можем да ви подсигуряваме, че няма да има нов обстрел ", сподели Зеленски.

За през днешния ден Международният комитет на аления кръст възнамерява да се опита да доближи до Мариупол и да изтегля мирни поданици. Хуманитарната организация сподели, че неин екип от три транспортни средства и деветима чиновници е на път, с цел да спомогне за безвредното прекосяване на цивилни, откакто вчерашният им опит се провали.

Градският съвет в Мариупол сподели през днешния ден, че 10 празни рейса са се насочили към Бердянск, който е на 84 километра западно от Мариупол, с цел да вземат хора, които могат да се доберат до такава степен сами. Около 2000 души напуснаха Мариупол през вчерашния ден, някои с рейсове, а други с персонални коли, споделиха още градските управляващи.

Евакуирани хора бяха качени на 25 рейса в Бердянск и към среднощ дойдоха в град Запорожие, който е под украински надзор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР