С изпълненията във финалите на уредите при жените завърши Държавното

...
С изпълненията във финалите на уредите при жените завърши Държавното
Коментари Харесай

Николова с два златни медала, по един за Калейн и Брезалиева на ДП, категория Елит

С осъществяванията във финалите на уредите при дамите приключи Държавното състезание, категория " Елит ". Националките, които ще показват България на Европейското състезание в Баку, което ще се организира от 17-21 май, през днешния ден си разпределиха златните оценки на обособените уреди, оповестиха от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ).


Шампионката в многобоя Стилияна Николова от клуб " Илиана " игра феноменални топка и бухалки и завоюва златните медали във финалите на тези два уреда. Възпитаничката на треньора Валентина Иванова получи за осъществяването си с топка оценка от 36.450 т. и не остави подозрения кой ще завоюва златото на уреда. Стилияна изигра доста мощно и своите рок-бухалки и бе оценена с 35.650 т. Стили добави към златните медали и два бронзови медала - на обръч и лента, където получи надлежно 35.475 след доста мощна игра, само че навръх обръча и топката се видя какъв брой е мощна конкуренцията сред Стилияна, Боряна и Ева и с какви оценки се качват на почетната стълбичка. На лента Стилияна позволи неточност и получи оценка от 30.650 т., което бе задоволително за бронзовия орден. Впоследствие тя завоюва и за първи път в кариерата си наградата " Мария Гигова ", който се връчва на държавната шампионка при дамите.

Боряна Калейн изигра свръхестествен обръч и с оценка от 35.900 справедливо се поздрави със златния орден на уреда. Възпитаничката на треньора Марияна Памукова добави още и сребърен орден във финала на топка с оценка от 35.900 и доста мощна игра и бронзов орден във финала на бухалки, откакто позволи грешки и получи оценка от 32.100 т.


Ева Брезалиева от клуб " Левски Плюс " изигра доста мощна лента, уредът, с който ще ни показва на Европейското състезание, и получи за своето осъществяване оценка от 31.800, като справедливо се подреди на първото място. Ева завоюва още и сребърни медали на обръч и бухалки, надлежно с оценки 35.850 на обръч и 34.100 на бухалки. Възпитаничката на Бранимира Маркова завоюва и бронз на топка с оценка от 34.150 т.

Татяна Воложанина изигра една доста мощна, лирична лента, без неточности и напълно справедливо завоюва сребърния орден във финала на уреда с оценка от 31.650 т. Възпитаничката на треньора Силвия Стойнева сподели за прощален път, че е войник, и заслужава единствено възторженостти. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР