С изпълнението на проектите за модернизация способностите на Военноморските сили

...
С изпълнението на проектите за модернизация способностите на Военноморските сили
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Способностите на ВМС ще нарастват

„ С осъществяването на плановете за рационализация качествата на Военноморските сили /ВМС/ ще нарастват “, сподели министърът на защитата Тодор Тагарев на тържественото заседание – концерт, отдадено на 144 години от основаването на българските Военноморски сили , което се организира през днешния ден във Варна. Министър Тагарев напомни, че е в ход строителството на многофункционалните модулни патрулни кораби . Продължава и осъществяването на договорите за доставка на противокорабни ракети, зенитно управляеми ракети и торпеда за новите кораби.

Военноморски сили. Снимка: МО

„ В капиталовата стратегия за рационализация на въоръжените сили ще бъдат включени нови планове за надграждане на качествата на Военноморски сили “ , увери още министърът. Той поздрави персоналния състав с сполучливото присъединяване в национални и интернационалните учения тази година.

„ Вие потвърждавате своя професионализъм в усложнена среда на сигурност, която изисква ефикасна подготовка и повишени ограничения за обезпечаване сигурността на корабоплаването в националните морски пространства на Република България. Заедно с Вашите сътрудници от НАТО и Европейския съюз Вие поддържате подготвеност в отговор на заканите “ , акцентира министър Тагарев.

„ Отговорност и безрезервност – с тези думи може да се охарактеризира Вашата работа през миналата година. “

С тези думи се обърна началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в приветствието си към военнослужещите и цивилни чиновници на Военноморски сили. Адмирал Ефтимов акцентира, че Черно море е от сериозна значимост за евроатлантическата сигурност и този факт е изтъкван на всички огромни интернационалните конгреси, в това число и на Срещата във Вилнюс по-рано тази година.

„ Ние не сме сами, а сме част от най-мощния защитителен съюз “ , акцентира още той. В словото си началникът на защитата изрази почитание към славната история и обичаи на военноморския ни флот и изрече признателност към персоналния състав и военнослужещите от запаса.

„ Има доста работа в посока рационализация на Военноморски сили, само че строителството на двата многофункционални бойни кораби върви по проект “, уточни в словото си и командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов. Той акцентира, че следва националното обучение с задгранично присъединяване „ Бриз 2023 “, което ще се организира през октомври с присъединяване на осем страни. То е фокусирано върху оперативната съгласуемост, уточни още контраадмирал Михайлов. Отчетено бе също, че Военноморски сили извършват отговорностите си по наблюдаване на морските пространства , обезпечаване на сигурността на морските пътища и битката с минната заплаха във водите на Черно море.

Със заповеди на министъра на защитата и началника на защитата бяха наградени военнослужещи и цивилни чиновници . Тържеството почетоха висши офицери, представители на локалната власт, военни аташета и други посетители.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР