С изложби, концерти, исторически маршрути и филмов фестивал Столичната община

...
С изложби, концерти, исторически маршрути и филмов фестивал Столичната община
Коментари Харесай

145 години София е столица: Как ще отбележим празника?

С изложения, концерти, исторически направления и кино фестивал Столичната община отбелязва 145 години от оповестяването на София за столица от депутатите в Учредителното заседание в Търново. Предложението е на един от първите български историографи, съосновател на Българската академия на науките проф. Марин Дринов. Аргументите са доста: географското състояние, естествените дадености, само че също и хората в София.

Богата културна стратегия предлага столицата ни в днешния празничен ден.

„ Пред градинка „ Кристал “ има галерия за Национален парк „ Витоша “, с отворен и безвъзмезден достъп ще бъдат Регионалния исторически музей на София и Софийска градска художествена изложба. “, сподели Яна Генова, зам.-кмет на столицата. 

От през днешния ден до неделя ще има и дребен фестивал в кино „ Влайкова “, където ще може да забележим документални филми за София, подкрепени от Столична община през годините.

Събитията пресъздадоха сдруженията „ Единение “ и „ Обединени Балкани “

Акцент в програмата са и историческите направления, които ще се проведат в събота и неделя по 5 дневно. Гражданите ще могат да се запишат и да влязат в постройките на ул. „ Московска “ и ул. „ Париж “ и да чуят повече за историята на София и за нейните кметове. Изложба за кметовете на столицата ще има и в Столичната библиотека.

А през днешния ден след 17 ч на множеството спирки на метрото в София ще има жива музика. Група „ Захар “ ще е измежду участниците в тържествата за празника.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР