С изложба на оригинала на Панагюрското златно съкровище в Археологическия

...
С изложба на оригинала на Панагюрското златно съкровище в Археологическия
Коментари Харесай

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище отновое в Пловдив

С галерия на оригинала на Панагюрското златно богатство в Археологическия музей в Пловдив стартира поредност от изложения, отдадени на 140-тата годишнина от основаването на музея, сподели за Българска телеграфна агенция шефът му Костадин Кисьов. Уникалният експонат, който е благосъстоятелност на Археологическия музей, може да бъде забелязан от 10 май до 12 юни.

Съкровището дойде през днешния ден под засилена полицейска защита. 

В събота - 14 май, когато е Европейската нощ на музеите, входът ще бъде заплатен. Две безвъзмездни беседи от 11:30 часа и 15:00 часа ще показват цялата история на Археологическия музей и на Панагюрското златно богатство - незнайни обстоятелства за неговото пътешестване по света и информация, която я няма в общественото пространство, сподели шефът на музея.

От 18 май до 4 септември пловдивчани и гостите на Пловдив ще могат да видят галерия " Археологическите открития през 2021 година ". Тя показва артефакти, събрани от музейните служащи на територията на град Пловдив от избавителни разкопки по отношение на новото строителство, сподели Кисьов.

" Спомен за музея " е мотото на изложбата, отдадена на годишнината на музея. Тя ще бъде открита на 15 септември, датата на която е учреден музея. Изложбата ще показа обособените стадии от основаването му до момента посредством разнообразни архивни документи и образни материали, добави Кисьов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР