С излизането по кината на последния филм на София Копола

...
С излизането по кината на последния филм на София Копола
Коментари Харесай

5 филма на София Копола, които да гледате освен „Присила”


С излизането по кината на последния филм на София Копола " Присила ", режисьорката и сценаристка стана необятно обсъждана от медии и почитатели. Тя е известна с фокуса си върху женската позиция, с сензитивното си отношение към разтърсващи тематики и с неповторимата си артистична и мечтателна хармония, която изключително радва почитателите на модата с детайлните си костюми.

В " Присила " ще забележим рокли в бонбонени цветове и изящни токчета в стила на 60-те години, както и незабравимата, покрита с дантела сватбена рокля, която Копола възпроизвежда извънредно тъкмо. Освен сегашния биографичен филм, София Копола е режисирала доста други не по-малко забавни филми през годините. Ето петте най-хубави от тях, които заслужават да бъдат гледани.

Lick the Star (1998)

Ако обичате София Копола, само че към момента не сте гледали този утопичен и тъмно смешен 14-минутен късометражен филм, би трябвало да измененията това скоро. Заснет в черно и бяло, филмът споделя за типична тийнейджърка с червени устни и коси, която се тъпче по коридорите, пушейки с бяла риза и дантелена пола, и стимулира останалите девойки да тровят съучениците си от мъжки пол. Нейната студена дистанцираност и възторг са толкоз типични за Копола, колкото и естетиката на 90-те години.

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР