С искане за свободна и демократична Русия граждани се събраха

...
С искане за свободна и демократична Русия граждани се събраха
Коментари Харесай

Руски емигранти на митинги в София, Варна и Бургас: Путин е убиец!

С искане за свободна и демократична Русия жители се събраха в центъра на столицата на протест под наслов " Путин е палач ". Акцията е във връзка третата годишнина от опита за отравяне на съветския опозиционен водач Алексей Навални. Тя е проведена от сдружението на съветските емигранти в България „ За свободна Русия “ и е част от световни манифестации, които се организират в други страни. В страната сходни акции има и във Варна, и в Бургас.
Прочетете още
„ В момента в целия свят има акции против Путин, тъй като ние желаеме да кажем още веднъж, че той е доста заплашителен човек и хората да не имат вяра на неговата агитация “, сподели Ирина от Москва, един от уредниците на митинга. Сега Русия е доста болна и хората имат вяра на пропагандисти и това е огромен и заплашителен проблем. Искам да видя Русия като свободна и демократична страна, добави тя.

Митингът се назовава „ Путин е палач “, тъй като стартира от ликвидиране на политици и се популяризира като геноцид на украинския народ, сподели Влад, участник в митинга, роден в Русия. Според мен целият свят би трябвало да се сплоти против това, което сега прави Русия. Надявам се скоро да има независимост на мисли, дейности, на средствата на всеобща информация, добави той.

През 2020 година Руският опозиционен водач Алексей Навални оцеля след опит за отравяне с нервнопаралитично вещество по време на полет в Сибир. Руските управляващи отхвърлиха да са направили опит за отравяне, предава Българска телеграфна агенция. 

Навални бе превозен за лекуване в Германия. През 2021 година се върна в Русия, където бе задържан още при идването си и наказан на затвор по дело за машинация, което той дефинира като политически стимулирано, напомня Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР