С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за

...
С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Президентът се опитва да обърка посоката на държавата

С интерес следя нервното държание на президента Радев, който за повторно в продължение на няколко дни се пробва да обърка евроатлантическата посока на България, като слага под подозрение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът още веднъж да си прочете пълномощията и да се придържа към тях. Това се споделя в позиция на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, публикувана от пресцентъра на партията.

„ Неслучайно Конституцията е планувала тъкмо това разделяне на управляващите и институциите, като отбрана на независимостта на Народното събрание и държавността от сходно влияние. Нещата, в действителност, са елементарни - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни държавни управления, довели до геополитически съмнения и икономическа и обществена неустойчивост “, споделя се още в позицията.

С измененията в Конституцията, за които народните представители демонстрираха политическа воля  и единодушие, този неприличен епизод от политическата ни история завършва и в никакъв случай няма да може да се повтори. Необходимостта за съществуването на този парламент и това държавно управление е подбудена тъкмо от отговорността България да стои устойчиво на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че в никакъв случай няма да потегли на Изток, към Москва, декларира Пеевски.

От Движение за права и свободи показват, че България през днешния ден има потребност от политическа непоклатимост, с ясна евроатлантическа принадлежност и ръководство, в интерес на хората.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР