С инициативата телекомът подкрепя намаляването и рециклирането на електронните отпадъци

...
С инициативата телекомът подкрепя намаляването и рециклирането на електронните отпадъци
Коментари Харесай

Ваучер за 20 лева за покупка на ново устройство ще получат клиентите, които върнат старото си устройство в магазин на А1 до края на ноември

С самодейността телекомът поддържа намаляването и преработването на електронните боклуци А1 е рециклирала 127 438 устройства и смарт карти в личния си рециклиращ център за първите девет месеца от годината А1 започва нова еко самодейност, която има за цел да понижи размера на електронните боклуци. Компанията предлага опция на всеки консуматор да върне остарял телефон или таблет в магазин на А1, които ще бъдат рециклирани. За да подтиква потребителите, А1 ще дава ваучер на стойност 20 лв., който може да се употребява за закупуването на ново устройство от магазина или уеб страницата на компанията.

Състоянието на връщаното мобилно устройство няма значение и няма потребност то да работи. Компанията приема както смарт телефони, по този начин и елементарни мобилни телефони и таблети. Ваучерът е годен за 30 дни, през които потребителят може да го употребява за нов мобилен телефон, смарт телефон, таблет, тв приемник или преносим компютър от А1. Плащането за новото устройство би трябвало да бъде в брой и с тарифен проект от А1 или в брой без тарифен проект за членове на А1 клуб. За една покупка като част от самодейността могат да се употребява единствено по един ваучер.



Въпреки че главната активност на А1 не е обвързвана с производството на мобилни устройства или друга техника, компанията е интензивно ангажирана в намаляването и преработването на електронните боклуци. Новата самодейност цели да даде опция на всеки искащ да върне своето устройство, а А1 да провежда предаването им на профилирана компания за преработване, която може да употребява сред 70-80% от техните материали за разнообразни цели.

Освен приемането на остарели мобилни устройства, А1 България има най-големият и добре развъртян рециклиращ център измежду всички седем страни, част от А1 Group. Рециклиращият център се намира в София и приема Set-Top-Boxes (STBs), смарт карти, смарт телефони и друго телекомуникационно съоръжение, което се употребява като част от услугите на телекома. За първите девет месеца от годината А1 е рециклирала 127 438 устройства и смарт карти, а проектите на компанията са техният брой да доближи над 162 000 до края на 2021 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР