С информационни дни за първокурсници започна настоящата учебна 20017/2018 година

...
С информационни дни за първокурсници започна настоящата учебна 20017/2018 година
Коментари Харесай

Информационни дни за първокурсници проведе Стопанската академия в Свищов

 img_2672-1  img_2670-1  img_2653-1
С осведомителни дни за първокурсници стартира актуалната образователна 20017/2018 година за новоприетите студенти в постоянна форма на образование в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” в Свищов. По традиция, през първите два дни първокурсниците бяха посрещани от декани, ръководители на катедри, шефове на административни центрове и отдели. Проведените редица срещи, имаха за цел да срещнат новоприетите студенти с процеса на образование и административните услуги.
След тържествената гала за формалното разкриване на образователната година, първите приветствия към първокурсниците насочиха деканите на четирите факултета. На срещата, новоприетите студенти бяха осведомени с организацията на образователния развой, лекционни и семинарни занятия, отвън аудиторна претовареност и благоприятни условия за присъединяване в научни конгреси. При последвалите срещи с ръководителите на катедри първокурсниците получиха информация за профила на определената от тях компетентност, образователните стратегии, знанията и компетенциите, които ще получат, и опциите за реализация.
През втория информативен ден се организира обща среща, на която новоприетите студенти приветства заместник-ректорът по студентска политика и институционални връзки доцент доктор Николай Нинов. Той моли към тях да се възползват оптимално от всичко, което Стопанска академия може да им даде по време на 4-годишния курс на образование. В рамките на срещата бяха показани академичната библиотека, компютърният център, центърът за интернационална активност, центровете за професионално, следдипломно и факултативно образование, университетският център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, отдел „ Студентска политика ”, Студентски дом на културата, катедра „ Физическо образование и спорт ”, отдел „ Студентски столове и общежития ”, студентско туристическо сдружение „ Академик ”, Студентски съвет и студентските организации AIESEC и JCI. От ръководителите и представителите на административните звена новоприетите студенти научиха какви услуги и бази данни могат да употребяват, по какъв начин да се ориентират в постройките и в уеб страницата на Академията, къде да търсят нужната им информация.

Първокурсниците бяха прелестно сюрпризирани, че за задачите на образование, висшето учебно заведение им обезпечава безжичен интернет и достъп до лицензиран програмен продукт на Microsoft изцяло гратис, като те могат да употребяват продукта Office 365. Представени бяха опциите за редом образование по разнообразни специализации, специалности или част от специалности, за осъществяване на студентска подвижност по стратегия Еразъм+ за образование или процедура в партньорски университети и организации в разнообразни страни от и отвън Европейски Съюз. По мотив дейностите, свързани с кариерното консултиране, студентите получиха информация за това, какви конгреси се провеждат, къде се афишират свободни стажантски позиции и благоприятни условия за присъединяване в планове.

Ресорните отдели разясниха за какви стипендии могат да аплайват студентите, какви са социално-битовите условия за живот в общежитията, какво е работното време на студентския стол в часовете за обяд и за вечеря. Интересни хрумвания за прелестно превозване на свободното си време посредством спортни занимания първокурсниците получиха от представянето на студентското туристическо сдружение и спортната база с опциите за упражняване на обичани спортове или присъединение към представителните тимове на Стопанска академия.

След формалните срещи беше проведено и посещаване на място в показаните центрове и звена, които управляват другите действия и услуги за студентите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР