С идването на горещините хората все повече избягват тежките и

...
С идването на горещините хората все повече избягват тежките и
Коментари Харесай

Полезни и много вкусни: Доматите убиват депресията РЕЦЕПТИ

С идването на горещините хората от ден на ден заобикалят тежките и мазни храни и избират лесни за подготвяне, свежи ястия. През летните месеци изобилието от пресни плодове и зеленчуци е голямо, тъй че не е мъчно да се храним и здравословно. В момента магазините са цялостни с ароматни домати, а те са в основата на летните манджи. Независимо в какъв цвят, вид или размер ги предпочитате, нито един летен ден не би трябвало да минава без домат, подготвен под някаква форма. Освен че е апетитен, този плод, маскирал се като зарзават, носи и ужасно доста изгоди за здравето. Доматите обезпечават трите най-мощни антиоксиданти, богати са на калий и преборват меланхолия.

Салата Капрезе

Необходими артикули:

2 бр. моцарела

2 с.л. зехтин

2 домата

15 листа босилек

1 с.л. балсамов оцет

Начин на подготвяне:

Нарязвате доматите и моцарелата на колелца и ги нареждате в паница, като върху всяко кръгче домат поставяте по едно кръгче сирене моцарела. Листата босилек се подреждат от горната страна цели или нарязани на едро. Оцетът, зехтинът и солта се смесват и с получения дресинг се залива салатата.



Гаспачо

Необходими артикули:

6 едри домата

2 краставици

2 червени чушки

4 скилидки чесън

2 филийки изсъхнал самун

1 червен лук

2 с.л. зехтин

2 с.л. оцет

1/2 с.л​. едра морска сол

1/2 връзка магданоз

Начин на подготвяне:

Солта и чесънът се счукват дружно в хаванче, а по-късно се прибавя и натрошеният самун. На тънка бликам се прибавя зехтинът и всичко се разбърква. Оставя се да престои час и половина. Лукът се нарязва на ситно и се залива с оцет. Доматите се попарват с вряла вода и се обелват, по-късно се разрязват на четвъртинки и се отстраняват семките. Краставиците се обелват. Чушките се пекат и се обелват, махат се дръжките и семките. Магданозът се нарязва на едро. Зеленчуците се поставят на дребни порции в блендер, смилат се и всяка порция се поставя в тенджерата. След като всички порции са в тенджерата, се прибавя лукът с оцета. Накрая се прибавя хлябът с чесъна. Всичко се оставя за 8 часа в ледник и се сервира студено и леко разредено със студена вода.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР