С хубавото и топло време сладоледите стават все по-изкушаващи. А

...
С хубавото и топло време сладоледите стават все по-изкушаващи. А
Коментари Харесай

Затвориха цех за сладолед във Варна

С хубавото и топло време сладоледите стават все по-изкушаващи. А със старта на лятото от Българската организация по сигурност на храните започнаха засилени инспекции за качеството на леденото лакомство, което ни се предлага. Инспекции се провеждат в индустриални цехове и обекти за продажба.

„ Следи се дали се съблюдава софтуерният процес, параметрите на пастьоризация, закаляване и предотвратяване на сладоледа, етикетиране, състав и алергени, ако има такива ", обясни по Народоосвободителна въстаническа войска лекар Златина Димова, началник на ОДБХ - Варна.

И досега в който на множеството места изискванията са спазени, инспекциите показват, че има и обекти с груби нарушавания: ползване на първоначални материали с минал интервал на годност, работа на персонален състав с изтекли здравни книжки и други Такива нарушавания са открити в промишлен цех във Варна. Той към този миг е бил запечатван от контролните органи, единствено че въпреки всичко е траял да осъществя своята интензивност.

„ Лицето не се яви на заповед за спиране на интензивност, въпреки че беше извикан в ОДБХ - Варна. На 14-и е осъществен разговор, при който лицето още веднъж отхвърля. На 19 юли, със съдействието на „ Икономическа полиция ", обектът е посетен обекта, единствено че не е гарантиран достъп ", обясни лекар Надежда Петрова - гл. инспектор в ОДБХ. „ Това е престъпление по Наказателния кодекс и ние сме подхванали съответните действия с писмо до другите отговорни институции ", показа лекар Димова. За нарушителите обаче са планувани основни наказания, започващи от 2000 лв..
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР