С хляб, сол и мед по български обичай ще бъдат

...
С хляб, сол и мед по български обичай ще бъдат
Коментари Харесай

По български обичай! Посрещат с хляб и сол хористите от 12 държави днес във Варна

С самун, сол и мед по български бит ще бъдат посрещнати довечера от 18.30 часа гостите от интернационален хор " Виделина ". Ритуалът ще бъде изпълнен във фоайето на хотел " Черно море " и озвучен с " Една българска роза ". Предвидени са дарове с български знаци за чужденците.

``
реклама

Международен хор " Виделина " ще поздрави Варна на 8 юли 2019, от 20 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център. Съставът с хористи от 12 страни ще сервира концерт с песни на Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно) с диригенти Сесил Астрюк, Филип Фало и Йордан Камджалов.  

Концертното турне ще продължи и в други градове и е част от програмата на Европейската столица на културата, гр. Пловдив. 
Хористите от 12 страни ще пеят на български и ще носят на света обръщение за приятелство и мир:

«Да бъдем в естетика с цялата Вселена! Ние пеем дружно, с цел да достигнем този стадий. И като вършим това, сътворяваме баланс в нашите кафези. Така ще реализираме хубостта вътре. Ние ще се преобразим с помощта на музиката, която Учителя Петър Дънов ни даде като богатство, залог за обич. », цитират гостите своя Духовен Учител Омраам Микaeл Айванов - възпитаник на Петър Дънов, живял и учил във Варна, обвързван с нейната история и разнесъл Учението по света. 

Международен хор „ Виделина “ е основан през 1947 година  и е деен допълнително от 20 страни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР