С грандиозни шествия и митинги за демокрация, мир, срещу насилието

...
С грандиозни шествия и митинги за демокрация, мир, срещу насилието
Коментари Харесай

Гърци и турци в Кипър в общ фронт срещу нежеланото влияние на Турция

С грандиозни шествия и манифестации за народна власт, мир, против насилието и в отбрана на свободата на словото и медиите, кипърските турци и кипърските гърци дружно дадоха отговор на екстремистките офанзиви на турски ултранационалисти, които бяха осъществени при започване на седмицата в северната част на столицата Никозия, оповестява кореспондентът на БНР в Кипър.

Продължаващото разделяне на Кипър обезпечава доста комфортно място за екстремизма и омразата и то последователно ще трансформира " зелената линия ", която в този момент е сред двете елементи на острова, в твърда граница с Турция, предизвестиха уредниците на митинга.

Само федерално решение ще направи Кипър сигурен и самостоятелен, обявиха те в декларацията си.

Протестът през днешния ден се организира след грандиозния вчерашен " Марш за мир и народна власт " в северната част на Никозия по самодейност и с поддръжката на 25 синдикални организации, политически партии, цивилен сдружения на кипърските турци, към който се причислиха и кипърски гръцки деятели за мир.

В понеделник екстремисти ултранационалисти, главно турски заселници на острова, направиха разгром на редакцията на левия кипърски турски вестник " Африка " поради рецензия против турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Ексцесии, провокирани от националисти, имаше в същия ден и в така наречен парламент на самообявилата се Севернокипърска турска република. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР