С грандиозен военен спектакъл с над 300 участници в Аспаруховия

...
С грандиозен военен спектакъл с над 300 участници в Аспаруховия
Коментари Харесай

Грандиозен военен спектакъл във Варна за Деня на Независимостта

С величествен боен театър с над 300 участници в Аспаруховия парк на Варна ще бъде маркирана 110-годишнината от оповестяване на Независимостта на България и 140 години от основаването на българската войска, оповестиха през днешния ден уредниците на събитието, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Спектакълът е под надпис " От Аспарух до наши дни ".  Програмата започва в 11 часа на 22 септември на поляната до Аспарухов вал с възстановки на 10 клуба от цялата страна, които ще покажат върховите моменти в историята ни и ще пресъздадат борби от Първото българско царство, Първа и Втора международна война и др.  

Военен хелкиоптер " Пантер " на Военноморски сили ще извърши проява по десаниране със втурване на парашутисти над парка. В нея ще се включат към 20 военослужещи към флота. Малчуганите ще могат да се снимат с граничарско куче, както и да се порадват на помощната техниката на Военна полиция, известна като " пустинна котка ". На място ще участва и специалист с криминалистическо куфарче. 

Организаторите дадоха обещание развлечение освен за дребните, само че и за огромните фенове на историята. В демонстрациите ще има мятане на гранати и борба с достоверни оръжия. Всеки ще може да се допре до картечници и мотори от времето на войните, като всички демонстрации ще бъдат осъществявани на безвредно разстояние от публиката. Сред групите, които ще се показват са Клуб за военно-исторически реконструкции " Братя по оръжие ", съдружие " Хайдути ", прабългарска школа за оцеляване " Багатур ", Сдружение " Бран " и др. 

След възстановките е готова концертна стратегия, която ще открие Биляна Тодорова, дете от акцията " С любов за децата в памет на бащите герои ". В програмата са включени също ученици на НУИ " Добри Христов ", СУХНИ " Константин Преславски ", ОДК-Варна, вокална група " Весели Щурчета ", деца от школите на музикалните педагози Мила Маврова, Павлинка Тодорова, Кремена Матева, Недко Царев, Николай Докторов и Драгни Дранев. Събитието планува и кръшно българско хоро, на което да се заловен всички посетители.

Организатори на проявата са комитет " 22 септември " със съдействието на Военноморски сили, районните структури на Военна и Гранична полиция, Община Варна, с персоналното благословение на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР