С „говорещи автобуси“ се снабдяват постепенно линиите от обществения транспорт

...
С „говорещи автобуси“ се снабдяват постепенно линиите от обществения транспорт
Коментари Харесай

Смолян се сдоби с говорещи автобуси

С „ говорещи рейсове “ се доставят последователно линиите от публичния превоз в Смолян. В рейсовете от градския превоз се оповестява идната спирка и имат още много екстри за обявяване, оригиналност за родопския град. Модернизирането е част от плана " Интегрирана информация за пасажерите в град Смолян ", с който се е заела компания от София. " С обич за Смолян " - този надпис от табелата на рейс от линия 3 в Смолян става един тип лого на плана, който екипът от експерти по пътнически осведомителни системи, воден от Марио Евстатиев и Николай Александров, осъществя в един от главните оператори в града - " Орфей експрес ".

През април 2021 година специалистите, работейки по рейсовете на различен оператор в Смолян - " Рожен експрес ", стартират концепцията да се направи съвременна осведомителна система с гласово обявяване и известия на британски език за значимите обекти по маршрутите на рейсовете. Подобно на реализацията в София, Благоевград и Сапарева баня, екипът и тук залага на към този момент одобрена визия, която включва набор от образни и акустични съставни елементи на информацията, написани в набор от стандарти.

" Подобни дребни градове имат потребност от новости тъкмо толкоз, колкото и огромните регионални центрове. В случая със Смолян, става дума и за град, който се радва и на туристическа известност, която след ударите на пандемията лека по лека се възвръща. Ето за какво, една европейски структурирана информация, предоставена по наличен метод е от особена значимост за превоза в този град. ", изясняват от екипа.

Във втория ден от новата 2022 година екипът построи автоматизирана система с без значение гласово обявяване в четвърти рейс на компания „ Рожен Експрес “, който още от началото на работната седмица се включи в обслужване на линията.

В момента рейсовете с гласово обявяване в град Смолян са общо 9 - 4 от тях са по " тъмносинята " линия 1, а 5 - по " алената " линия 3.

От компанията работят и по всеобхватна цел - да създадат карта на превоза в регионалния град, която безплатно да дават на община Смолян.

" С сътрудниците от екипа, представители на превозвачите в града и външни консултанти, работим върху концепция за шаблонизирана карта на маршрутите на главните градски линии, която да бъде предоставена безплатно на Община Смолян, с цел да бъде публикувана по спирките и в транспортните средства от системата на публичния превоз. За да бъде всичко професионално, за дизайна се обърнахме към графичния дизайнер и обожател на града Никола Гударовски, както и към Стоян Стоянов от " Тру Норд " ООД - геодезически услуги - TrueNorth LTD, който към този момент е изработил няколко транспортни схеми, в това число и модерната карта на мрежата на БДЖ “, показват от екипа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР