С голямо мнозинство Общински съвет – Варна подкрепи учредяването на

...
С голямо мнозинство Общински съвет – Варна подкрепи учредяването на
Коментари Харесай

Създават индустриално-технологичен парк във Варна

С огромно болшинство Общински съвет – Варна поддържа учредяването на общинско акционерно сдружение, с което ще се сложи началото на построяването на нов индустриално-технологичен парк във Варна. След необятна полемика в зала „ Пленарна “ предлагането получи 35 гласа поддръжка. Шестима общински съветници се въздържаха, а нито един не беше срещу.
Едноличен притежател на капитала ще бъде Община Варна. Намеренията са на по-късен стадий в него да влезе „ Националната компания индустриални зони “, като изкупи 50% от акциите. Напълно реалистично е страната да стане акционер в границите на шест месеца, изясни на днешното съвещание зам.-кметът Пейчо Пейчев.
В новоучреденото сдружение Общината ще взе участие с апорт на парцел с повърхност от близо 42 700 кв. м. на Островната зона, а след това ще бъдат приобщавани още терени, с което паркът поетапно ще се уголемява. В момента тази територия е превърната в сметище, само че има капацитета да стане привлекателна индустриална зона.
Капиталът на „ Индустриално-технологичен парк Варна “ е в размер на 2 332 150 лева Предметът на активност ще бъде създаване, ръководство и развиване на индустриални зони, отдаване чартърен и/или продажба на дълготрайни активи, общо ръководство на зоната за приемане на облага от предоставените обслужващи действия. Дружеството ще се занимава още с консултантска, комисионна, рекламна, маркетингова активност, посланичество и ходатайство, както и всякаква друга индустриална и комерсиална активност, за която няма експлицитна законова възбрана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР