С голяма тъга ви съобщаваме, че тази седмица, на 19-годишна

...
С голяма тъга ви съобщаваме, че тази седмица, на 19-годишна
Коментари Харесай

В столичния зоопарк почина сибирската тигрица Шели

С огромна горест ви оповестяваме, че тази седмица, на 19-годишна възраст, ни напусна нашата сибирска тигрица Шели. Това заяви Зоологическа градина - София във Facebook.

 

Шели е родена в Чехия, а Зоологическата градина в София става неин дом през 2006 година, когато е на 9-месечна възраст, обясниха от зоопарка. " Между тигърчето и неговите гледачи, които са неразделно до него, бързо се построява мощна прочувствена връзка. С благият си и палав манталитет, просветеност и хубост, Шели бързо става всеобща фаворитка както на екипа на зоопарка, по този начин и на посетителите. Като сибирски тигър, неприятното или студено време не я плашеха, а в противен случай. Тя можеше да бъде следена от посетителите в обширното си външно заграждение и в дъжд, и в сняг. "

 

През месец януари тази година е направена ехография и проучвания, които са посочили, че са на разположение бъбречни проблеми. Веднага беше подхванато лекуване, показаха от зоопарка и допълниха, че макар предписаните лекарства, напредналата възраст е оказала въздействие. Състоянието на животното последните дни се утежни и Шели ни напусна. Силната връзка сред нея и гледачът ѝ Мария Тереза, остана до дъно, означават от зоопарка.

 

Шели е била дипломат на своя тип в Столичната зоологическа градина. Нейните диви събратя са застрашени от изгубване, обясниха още от там. През последните 100 години, популацията на дивите тигри е намаляла с към 90%. Основна причина по тази причина е бракониерството. 

 

В края на 2021 година Столичният зоопарк се сбогува със слоницата Артайда, която умря на 60-годишна възраст. На 6 октомври предходната година в зоопарка бяха представени пред публика двама нови жители - слоновете Луиза и Фрося. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР