Мотористи от цялата страна се събраха във Военномедицинска академия, за

...
Мотористи от цялата страна се събраха във Военномедицинска академия, за
Коментари Харесай

Мотористи се учат как да реагират при катастрофа

Мотористи от цялата страна се събраха във Военномедицинска академия, с цел да подобрят знанията си по първа помощ при произшествия на пътя. Лечебното заведение и най-голямата мотоорганизация в България от 2017 година организират взаимната самодейност. Безплатният курс се провежда, с цел да може мотористите да знаят по какъв начин да реагират при произшествия.

Безплатният курс стартира с лекционна част, а медицински експерти демонстрират по какъв начин се оказва първа помощ върху обучителни кукли. Обучението е приспособено към типичните за произшествия с мотоциклет контузии. Целта е мотористите да знаят какво би трябвало да създадат при сходен случай на пътя.

" Дойдохме, с цел да може да си опресним малко знанията по тематиката тъй като мисля последно сме били обучавани по това, когато сме си взимали книжките преди 5-6 години. Хубаво е всеки да мине да си опресни знанията ", сподели

" Смятам, че никой не е квалифициран, тъй като при едно ПТП виждам какво се случва. Хората са много неподготвени и става една суматоха. Точно тук ще научим най-основните неща, които би трябвало да създадем на едно ПТП са напълно разнообразни - да пазим самобладание, да образуваме едни спешен екип ", означи Мартин Райчев - представител на " Софийски мотористи ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР