С голям екшън пред сградата на БНТ приключи 16-ият протест

...
С голям екшън пред сградата на БНТ приключи 16-ият протест
Коментари Харесай

На прибежки из тъмните улички Дариткова се спаси от протестния гняв

С огромен екшън пред постройката на Българска национална телевизия завърши 16-ият митинг в столицата. Приклещени в постройката на малкия екран се оказаха шефът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Двете трябваше да стоят часове в нея, а след това на прибежки с полиция да бъдат изведени на безвредно място. Нинова също стана цел на яд, въпреки да поддържа митингите, а пък Дариткова се избави като във филмите - из тъмните улички.

Двете бяха в Българска национална телевизия за присъединяване в " Панорама ". През това време начело пред постройката се бяха събрали протестиращи, които упорстват за оставката на шефа на малкия екран Емил Кошлуков. Демонстрацията там е ежедневна. Някъде към прикючването на " Панорама " към постройката на Българска национална телевизия се насочиха и протестиращи от Орлов мост. Полицията също зае своето място.

В последна сметка броят на протестиращите се усили и пред постройката на Българска национална телевизия стана много горещо. Демонстрантите чакаха Дариткова, с цел да излеят гнева си, само че тя не излезе. Входовете на Българска национална телевизия бяха залостени, компактен полицейски кордон ги охраняваше. Докато стои в малкия екран тя написа във " Facebook ": Няма да позволи да бъда употребена за мотив за спор сред протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права! ". Стана ясно също, че протестиращите недолюбват и Нинова, която също не излизаше. Събраха се още протестиращи, призовани в обществените мрежи.

Около 23.30 Нинова излезе благодарение на полицията. Протестиращите я преследваха с крясъци " Оставка ", а тя съумя да се качи в такси. Далеч по-интересна обаче бе интервенцията по извеждането на Дариткова. Този екшън също се случи някъде към 23.30 - благодарение на полиция Дариткова излезе, влезе в автомобил, само че стачкуващите я замеряха с предмети. Викаха и " Оставка ". Имаше конфликти с полицията. Колата направи опит да тръгне, само че стачкуващите обърнаха няколко контейнера, с цел да не може да мине. Дойде още полиция, след което униформените направиха опит да обезпечат кулоар измежду множеството. Напрежението ескалира неимоверно. Но най-после няколко протестиращи бяха позволени до колата, с цел да се окаже, че е... празна - Дариткова е била изведени в това време из близките улички.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР