С годините се е натрупал все по-голям проблем с финансирането

...
С годините се е натрупал все по-голям проблем с финансирането
Коментари Харесай

Милен Митев: Ситуацията със заплатите в БНР е много тежка, излизаме на протест

С годините се е натрупал все по-голям проблем с финансирането на Българското национално радио (БНР), който малко по малко води до това, че възнагражденията изостават съществено от междинното равнище за София. Същото важи и за сътрудниците ни в страната, в районните стратегии. Това сподели пред Българска телеграфна агенция генералният шеф и ръководител на управителния съвет на БНР Милен Митев. 

„ Исканията на сътрудниците ни са за едно по-осезаемо нарастване на заплатите, което да компенсира инфлацията от последните две години, защото до момента най-малко ситуацията беше малко по-поносимо, само че с инфлацията след коронавирус обстановката със заплатите стана изключително тежка и това е повода сътрудниците да желаят техният глас да бъде чут от хората, които вземат решения за бюджета на БНР “, добави той. 

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България, взаимно със синдикалните организации и професионалните обединявания в БНР, организират протестен протест с надпис „ За почтено възнаграждение на работещите в Българското национално радио “. Той ще се състои на следващия ден, 17 май, на кръстовището сред пресечките на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и бул. „ Драган Цанков “.

„ Разбира се, не е добре, че публицисти и музиканти от националното радио са стигнали до решението да стачкуват, само че това, отново споделям, е резултат от дълги години, в които финансирането на радиото последователно е изоставало и това закъснение към този момент прави мъчно да изпълняваме своята работа. Все по-трудно се намират нови хора, все по-трудно се стимулират хората, които работят в медията и се надявам, че Народното събрание ще обърне внимание на този проблем “, добави Митев.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР