С ГЕРБ нямаме различие по отношение на развитието на Европа.

...
С ГЕРБ нямаме различие по отношение на развитието на Европа.
Коментари Харесай

СДС не изключва възможността за коалиция с ГЕРБ и за местните избори

С ГЕРБ нямаме разграничение във връзка с развиването на Европа. Смятам, че срещата ни през днешния ден бе една добра база за водене на договаряния, които ще продължат и отсега нататък. Важното е, че базовите неща бяха контрактувани. Това разяснява в предаването "Плюс-минус " в ефира на Нова телевизия ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов след взетото решение сред управленията на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили да се явят дружно на Европейските избори.

,,За нас е доста значимо депутатът от Съюз на демократичните сили, който ще бъде излъчен през листата на ГЕРБ, да бъде част от Европейската национална партия'', съобщи Христов и добави, че към момента не са определени имената, само че увери, че при всички положения това ще бъдат знакови лица за Съюз на демократичните сили и остарялата десница.

,,Да, правилно е, че подлагаме на критика ГЕРБ, само че нашата рецензия постоянно е била градивна. Плюс това нашите другари от ДСБ избраха "зелените ", а не "сините " и по този метод едностранно прекратиха договарянията с нас. Както и да е, това е тяхно решение, искам им триумф, дано да са живи и здрави'', разяснява Христов избора на ГЕРБ.

На въпрос по отношение на последващо партньорство с ГЕРБ Румен Христов уточни, че за момента фокусът би трябвало да бъде единствено върху европейските избори, само че въпреки всичко не изключи опцията да се коалира с ръководещата партия и за локалния избор наесен.

,,За коалиция на локалните избори ще приказваме с ГЕРБ на 27-ми май, само че аз не виждам нищо нелогично в това две партии от ЕНП да си партнират и в бъдеще'', разясни той.

По думите на Христов дали ще има предварителни избори зависи напълно от волята на българските жители, като регистрира, че проблемите в дребната коалиция в много случаи се отразяват и на огромната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР