С филиал на Спешна помощ беше даден старт на туристическия

...
С филиал на Спешна помощ беше даден старт на туристическия
Коментари Харесай

Ударен старт на сезона в Приморско с първи център за спешна медицинска помощ

С филиал на Спешна помощ беше даден старт на туристическия сезон в Приморско, по времена формалния празник на града. Той ще обезпечи здравната грижа за локалното население и над 90 хиляди туристи през лятото. В него ще работят два екипа – един мобилен и един стационарен, при нужда и високо натоварване има подготвеност и за командироване на екипи от парамедици от София.

Здравното звено беше официалнооткрито от министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, министъра на туризмаИлин Димитров, регионалния шеф на Бургас проф. Мария Нейкова и кмета на Община Приморско доктор Димитър Германов.

“От през днешния ден към този момент съм спокоен и за жителите на Община Приморско, и за туристите. Това е здравната грижа, за която се борим от доста години с екипа ми и която хората заслужават. Благодарен съм на страната в лицето на министър Меджидиев, министър Димитров и регионалния шеф проф. Нейкова, че дружно намерихме решението на този толкоз значим проблем. ”, разяснява кметът на Община Приморско доктор Димитър Германов.

Първите туристи се чака да идват в курортите още тази седмица, а локални хотелиери регистрират растеж на резервациите, както на обичайните за района туристи от Централна Европа, по този начин и на българи.

“След извършени диалози с концесионерите и наемателите на плажовете в Община Приморско имаме уверението им, че цените на шезлонгите и чадърите ще останат без нарастване по отношение на предходната година. Сега споделената задача на туристическия отрасъл и локалната власт е да създадем всичко допустимо летовниците да се усещат добре и да получават нужната грижа и отношение. ”, акцентира доктор Германов.

За обезпечаването на още по-добри условия през летния сезон Община Приморско осъществя вложения в планове вързани с инфраструктурни усъвършенствания, брегоукрепване в Китен, поправки на улици, замяна на осветяване, озеленяване и отделяне на още над 200 паркоместа в курортите. Създадени са и нужните организация и график за интензивна поддръжка и сметоизвозване през летните месеци.

От този сезон Приморско посреща туристите и с нова арт атракция – светещи фрески с повърхност от 120 кв. м, ситуирани по протежението на крайбрежната алея в града. Те са дело на младата художничка Цвети Асенова и изобразяват над 100 морски жители – от познати черноморски типове като лефер, барбун и попче, през обичаните на децата делфини, косатки, октоподи и морски костенурки. Благодарение на обезпеченото от Община Приморско LED осветяване със сменящи се цветове и употребяваните флуоресцентни бои те “оживяват ” със основаването на 3D-eфект на морските дълбини. Посланието на светещите фрески е за запазване на биологичните типове в Световния океан.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР