С феноменална игра България срази Полша и завърши на първо

...
С феноменална игра България срази Полша и завърши на първо
Коментари Харесай

Феноменална България срази Полша и спечели групата в Пловдив

С феноменална игра България съкруши Полша и приключи преди всичко в групата си на Евроволей. " Лъвиците " направиха поврат за 3:1 гейма (18:25, 25:21, 25:21, 25:23) и записаха четвърти триумф от началото на шампионата.

Единствената загуба на отбора в груповата фаза е от Германия (2:3).

Така на 1/8-финалите тимът ни ще се изправи против Финландия. Срещата е в събота, още веднъж в зала " Колодрума " в Пловдив, и ще може да я гледате онлайн по RING, Voyo.bg, както и на уеб страницата btvnovinite.bg.
Снимка: Lap.bg
Срещата стартира динамично, с положителни разигравания и от двете страни на мрежата. Полякините бяха компактни в отбрана, не позволяваха на топката на падне на земята. Освен това работеше и блокадата на съперничките ни и относително бързо те поведоха с 8:3. " Дружина полска " доминираше, не позволяваше на " лъвиците " да наваксат даже точка от пасива си, като в същото време усилваше преднината си - 17:10.

Иван Петков опита да промени представянето ни с стартирането в игра на Ева Янева, само че това не докара до нужния резултат. Полша завоюва първия гейм с 25:18.

През втората част нeщаат радикално се трансформираха. Играта на българките стартира да се получава и след няколко положителни блокади и мощна забивка на Гергана Димитрова отборът ни поведе с 9:8.

След отлична серия на разпределителката ни Лора Китипова на начален удар " лъвиците " към този момент имаха задатък от пет точки - 14:9. Волейболистките на Полша като че ли изгубиха централизация и все по-често започнаха да изпращат топката в навън. Междувременно отлична обсада на Христина Вучкова направи резултата 20:15. До края българките не изпуснаха преднината си и изравниха след 25:21.

" Лъвиците " стартираха третия гейм нерешително, само че бързо влязоха в темп и с три следващи точки настигнаха полякините - 5:5. Това бе най-оспорваната част, като двата отбора непрекъснато се догонваха в резултата. В заключителните моменти обаче българките бяха безгрешни и поведоха с 2:1 след 25:21.

Надлъгването продължи и в четвъртия гейм. Момичетата на Иван Петков, наподобява окрилени от страхотната поддръжка на българските почитатели, печелеха привидно невъзможни топки и победиха след 25:22.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР