С феерия от народни песни и танци в изпълнение на

...
С феерия от народни песни и танци в изпълнение на
Коментари Харесай

Завърши третото издание на фестивала „Шумла“

С приказност от национални песни и танци в осъществяване на отбор „ Мадара “ беше закрито третото издание на фолклорния фестивал „ Шумла “, който се организира на поляните зад Мемориалния комплекс „ Създатели на българската страна “.

Танцьорите и певиците от състава изнесоха впечатляващ концерт и покориха публиката със своето показване, танцови умения и прелестни гласове.

По-рано през днешния ден, в пространството пред сцената, се организира урок по национални танци. Водени от доцент доктор Катя Кайрякова и Боряна Колева, ръководители на ансамблите „ Шумен “ и „ Веселяче “, феновете си припомниха стъпките на някои от най-популярните български хора. В самодейността се включиха и участници във фестивала. След това всички дружно демонстрираха своите умения и извиха огромно българско хоро.

За поредна година фолклорният фестивал „ Шумла “ предложи на шуменци и гостите на града разнообразна стратегия с музика, национални песни и танци, кулинарна галерия, игри и занимания за дребни и огромни. В тазгодишното издание се включиха певчески и танцови сформира от страната, самостоятелни реализатори, кулинари и артисти, които демонстрираха своето изкуство и майсторство в трите дни на събитието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР