С фалстар започна делото срещу шофьор, блъснал жена на пешеходна

...
С фалстар започна делото срещу шофьор, блъснал жена на пешеходна
Коментари Харесай

Делото срещу шофьор, блъснал жена на пешеходна пътека в Смирненски, пропадна

С фалстар стартира делото против водач, блъснал жена на пешеходна пътека в Пловдив. Разпоредителното съвещание  в Пловдивския областен съд пропадна, поради процесуални нарушавания в обвинителния акт.  Така прокуратурата ще би трябвало да в профил грешките и да бъде определена нова дата.
Прочетете още
Подсъдим по делото е 54-годишният Тодор Марков, който по несъобразителност е предизвикал гибелта на 65-годишната Мария Георгиева, като я е блъснал на пешеходна пътека.

Инцидентът се случи към 18:00 часа на 28 ноември 2022 година, на кръстовището на ул. „ Солунска ” и ул. „ Ружа ” в Смирненски. В същия ден валяло дъжд и пътят бил влажен, а видимостта понижена. Тодор Марков работил като водач и управлявал поверения му длъжностен бус „ Мерцедес Спринтер ”. По това време Мария Георгиева тръгнала да пресича на пешеходна пътека, а товарният автомобил бил на към 70 метра от нея. Марков се движил със скорост от към 45 км./ч, само че не видял дамата и не понижил скоростта. Забелязал я в последния миг и набил спирачка, директно преди удара, само че не могъл да го предотврати. Според автотехническата експертиза бусът е блъснал пешеходката със скорост 40 км./ч. Жената умряла на 6 декември същата година от нанесената тежка гръдна контузия.

Направените на водача проби за алкохол и опиати реагирали позитивно на амфетамин, само че кръвната проба е посочила негативен резултат.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР