С европейски средства ще бъдат обновени пет религиозни храма в

...
С европейски средства ще бъдат обновени пет религиозни храма в
Коментари Харесай

С европейски средства ще бъдат обновени пет религиозни храма в Разградско

С европейски средства ще бъдат актуализирани пет религиозни храма в Лудогорието, оповестиха от екипа на Областния информативен център в Разград.

Това са църквите „ Св. св. Кирил и Методий ” в Кубрат, „ Света Параскева ” в Завет, „ Св. св. Кирил и Методий ” в Исперих, „ Света Параскева ” в Лозница и „ Успение Богородично ” в село Езерче, община Цар Калоян.

Средствата за реконструкцията на храмовете и прилежащите пространства към тях са от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР). Общият бюджет на плановете е 2 593 968, 35 лв., напълно безплатна финансова помощ.

Дейностите включват ремонт на покривни структури, слагане на улуци, водосточни казанчета и водосточни тръби, замяна на съществуващи прозорци с нови от солидна дървесина, разглобяване на железни порти и подменянето им с нови от естествена дървесина, възобновяване на иконостаси, благоустрояване на дворните пространства, ремонт на огради.

Предвижда се доставка и монтиране на стасиди, пейки, кошчета, аспирационни свещници. В Исперих, Лозница и село Езерче дейностите би трябвало да приключат през септември 2023 година, а в Кубрат и Завет - до края на май 2025 година.

Основните цели са след ремонтните работи религиозните храмове да се трансфорат в налично и удобно място за всеки поддръжник или клиент. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР