С емоционално слово пред депутатите Росен Желязков се раздели с

...
С емоционално слово пред депутатите Росен Желязков се раздели с
Коментари Харесай

Желязков преди да бъде свален:Качвайки се на сцената, понякога политиците всъщност отиват на ешафода

С прочувствено слово пред депутатите Росен Желязков се раздели с поста ръководител на 49-ото Народно заседание.

 

" Битува мнението, че ние сме трагична група артисти в политическия спектакъл. Понякога, те се качват, мислейки, че отиват на сцената, а в действителност се качват  на ешафода ", евентуално предчувствайки резултата от вота каза той, минути преди 129 депутати да гласоподават за оставката му. 

 

" Понякога би трябвало да замълчиш, с цел да бъдеш чут, заяви Желязков като отхвърли да се пази и да прознася политическа тирада. 

 

И продължи:  " По хипотеза, в тази процедура, би трябвало да се приказва по-дефанзивно, само че аз няма да го направя.

Всички ние в тази зала сме хора, само че хора, които са пратени от други хора, с цел да работят за хората. Като хора ние имаме нашите недостатъци и пристрастености, само че ние, като народни представители, би трябвало да имаме честност и още едно качество, което го губим - човечност. Битува мнението, че ние сме трагична група артисти в политическия спектакъл. Понякога, когато актьорите се качват на сцената, мислейки си, че се качват там, отиват на ешафода.

Сега сме в интервала на Страсната седмица. Трябва да потиснем и гордостта, и егото и на напред във времето да излезе Смирението.

Затова по тозо мотив желая да първо място да ви благодаря за доверието, да благодаря и за недоверието. Те са огледала, които основават нашия облик и самокритика. Искам, тъй като на всеки по настрана да се извиня, в случай че с дейности или бездействия, съм засегнал вас като хора.

 Скъпи сътрудници, за мен беше чест да бъда ръководителя на 49-ото Народно заседание. Благодаря ви! “, приключи Росен Желязков, а бурни овации отекнаха в залата.

 

 

 Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова се трогна мощно от думите му и не можа да сдържи сълзите си. Видимо разчувствана, Росица Кирова, се разплака след обръщението на Росен Желязков. Тя имаше потребност от малко време, с цел да може да продължи с гласуването.

 

 

С трептящ глас тя предложи да се премине към гласоподаване на плана за решение, с което Росен Желязков, към този момент няма да е ръководител на 49-ото Народно заседание.

 

Росен Желязков е един от най-достойните ръководители в новата ни история - ерудиран, извънреден правист, човек с доста необятна обща просвета, сподели Йордан Цонев, зам.-председател на Движение за права и свободи
" Ще си спестите самоунижението - тези, които ви избраха, в този момент да ви упрекват, че сте мафия. Ще спестим откровени неистини и срамотии къде с предизборни цели, къде да оклеветим един заслужен човек ", съобщи той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР