С елегантен розов букет руският президент Владимир Путин посрещна в

...
С елегантен розов букет руският президент Владимир Путин посрещна в
Коментари Харесай

Путин посрещна Меркел с букет на последната ѝ визита като канцлер

С грациозен розов букет съветският президент Владимир Путин посрещна в Кремъл Ангела Меркел на последната ѝ аудиенция като канцлер на Германия, която към този момент разгласи, че напуща политиката след парламентарните избори в страната ѝ на 26 септември. Това е първата среща сред двамата държавни водачи онлайн от началото на коронавирусната пандемия, означи и самият Путин при започване на диалозите. " Видяхме се преди повече от година, на конференцията за Либия, проведена по ваша самодейност в Берлин ", означи.  Федералната република остава един от главните ни сътрудници в Европа и в света, в това число и с помощта на вашите старания като канцлер през последните 16 години, акцентира още Путин. Той особено означи, че Германия е вторият по величина търговски сътрудник на Русия след Китай. Всички механизми сред двете страни работят, имаме непрекъснато и контакт по телефона, само че остават и доста въпроси, които би трябвало да обсъдим в персонален формат и по тази причина се надявам, че това ще бъде не просто прощална аудиенция, а аудиенция цялостна със съществено и делово наличие, уточни още Путин.

" Да, това е моята прощална аудиенция, само че и в това време тя е работна, тъй че имаме защо да поговорим ", отвърна Меркел, която се обърна към Путин с думите " Скъпи Владимир... "   Като тематики на този диалог Меркел изброи " двустранните връзки, по-късно, несъмнено, доста въпроси от интернационалния дневен ред. Вече споменахте провелата се конференция за Либия. Разбира се, Афганистан, нашите търговски връзки, нашето съдействие, споменахте Годината на Германия в Русия, която се организира сега. Разбира се, ще приказваме и по въпросите на гражданското общество, за организации с нестопанска цел. Това значи, че имаме с какво да запълним времето си, доста съм признателен, че ми се даде тази опция. "

След тази първа и открита част на срещата започнаха формалните договаряния в стеснен състав и при закрити порти. От съветска страна вземат участие външният министър Сергей Лавров и помощникът на президента Юрий Ушаков, а от немска - представителят на държавното управление Щефен Зайберт и Ута Кристина Байнхоф, която оглавява съвета за външна политика и сигурност към канцлерството. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР