С екологична инициатива под наслов Зелен ден на Мездра приключи

...
С екологична инициатива под наслов Зелен ден на Мездра приключи
Коментари Харесай

С екологичната инициатива "Зелен ден на Мездра" приключи проектът "Пилотно въвеждане на демонстрационно училищно компостиране в гр. Мездра"

С екологична самодейност под наслов " Зелен ден на Мездра " завърши осъществяването на Проект " Пилотно въвеждане на демонстрационно учебно компостиране в гр. Мездра ”. Той е осъществен от Община Мездра със средства от Оперативна стратегия " Околна среда " 2014-2020 г, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване.
 
В събитието, което се състоя на площад " България ", се включиха деца от градските детски градини и от селата Брусен, Дърманци, Лик, Ослен Криводол, Ребърково и Царевец, ученици на Детско-юношеската школа на ОФК Локомотив - Мездра и на Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР), възпитаници, родители и други
 
Под формата на сказка един от менторите по плана - Петър Петров, срещна присъстващите със същността и с разпоредбите за разделно събиране на боклуци и на процеса по компостиране, с изгодите от преработването на боклуци и от компостирането и т. н.
 
При огромен интерес от страна на подрастващите мина викторината с гатанки и въпроси на екологична тема. Отговорилите правилно получиха принадлежности за изобразяване и занимателни игри. По време на " зелената " самодейност бяха наградени участниците в състезанието за детска рисунка на тематика " Компостиране ", проведен в границите на дейностите по плана. В състезанието взеха присъединяване повече от 50 дребни художници на възраст от 4 до над 10 години.
 
 Zelen den na Mezdra_2023_09 Zelen den na Mezdra_2023_09
Техните рисунки бяха подредени в обща художествена галерия навън, а всички участници си потеглиха с атрактивни награди, направени от екологични материали - игра за умни деца " Да пазим природата ", игра с карти " НеСМЕТни съкровища ", сгъваема раничка и раничка за оцветяване, дървен пъзел, къщурка за птици, боички, флумастери и моливи.
 
 Рисунки Рисунки Източник: Община Мездра
Специален привет към участниците в самодейността сервираха ученици на музикалния възпитател Анета Петкова от ЦПЛР - Мездра. Повече информация за всички начинания по плана можете да намерите на фейсбук профила " Да компостираме дружно ":  https://www.facebook.com/profile.php?id=100092843021384
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР