С еднократното тестване на учителите няма да постигнем кой знае

...
С еднократното тестване на учителите няма да постигнем кой знае
Коментари Харесай

Училищата са много рискови за заразата

С еднократното тестване на учителите няма да реализираме кой знае какво, защото голяма част от учителите не желаят да се тестват. Това тестване би трябвало да е от време на време. Това заяви математикът Петър Велков пред БНР. По думите му скритата заболеваемост е измежду децата.

Според Велков отварянето на учебните заведения е рисково.

Към момента данните са обнадеждаващи. " Мерките работят, затова имаме и стабилен спад от към 60% в смъртността, надлежно приетите в болница хора и към 35% е спадът при сериозните случаи. Това са три основни индикатора. "

По думите му е притеснително, че все още не е ефикасна системата на тестване, следене и карантиниране. Едва 10 хиляди е броят на карантинираните лица у нас. Всеки положителен би следвало да има от 3 до 5 души лица от първи ред, които да се карантинират. По думите му абсолютният най-малко на карантинираните у нас би трябвало да е 26-27 хиляди души, в случай че всеки инфектиран има по 1 контактно лице.

Проблем ще е, когато новият вариант стане доминантен в обществото, както се случи в Западна Европа, съобщи Петър Велков. Според него трябва да сме " доста внимателни при отварянето ".

Той даде примери със Западна Европа, където при високи равнища на заболеваемост в обществото, тези индикатори не могат да се снижат при работещи учебни заведения.

Със сигурност ще се усилва заболеваемостта при разформироване на ограниченията, добави преподавателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР