С единодушие депутатите приеха отпадането на задължителната карантина на запазени

...
С единодушие депутатите приеха отпадането на задължителната карантина на запазени
Коментари Харесай

НС окончателно изключи Covid-19 от обхвата на особено опасните инфекции

С единогласие депутатите одобриха отпадането на наложителната карантина на непокътнати и контактни лица при COVID-19, която през вчерашния ден мина в здравната комисия.

Повече от час и половина продължиха дебатите, които минаха в тежки истории, обиди, нападки, обвинявания и в тежки истории от времето на болестта.

„ Кой ще понесе огроманата психоатака върху българските жители. Кой ще понесе отговорността за повреденото общество, психическо здраве, тъй като има подобен термин, тъй като народът беше бутан към плоскостта на груповото полудяване, надали не? Кой ще понесе отговорността за всички наложени ограничавания, санкции които бяха събирани тогава, тормозът върху жителите? “, съобщи Костадин Костадинов от „ Възраждане “ . Той заподозря, че измежду подсмърчащите в залата депутати без маски и в този момент може да има заболели с КОВИД.

Ивайло Митковски от ПП-ДБ го отвърна: „ Г-н Костадинов, трябваше да дойдете с мен на едно дежурство в болничното заведение във Варна и да видите носилките с черните чували, отивайки към моргата. Тогава щяхте да говорите други неща. По всяка възможност на вашата централа би трябвало да сложите една паметна плоча за COVID-19, тъй като той ви вкара в Народното събрание “.

Д-р Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС също си спомни за многото починали от болестта:

„ Аз няма да не помни една нощ, когато заместник-министърът трябваше да докара хладилни камиони, които трябваше да бъдат ситуирани и се разположиха в Пирогов, в Александорвска болница и на още едно място в София, защото нямаше места в хладилните камери. Всичките тези неща ние ги спестихме на българските жители. Ние не ги казахме, ние не ги показахме, просто, тъй като не беше човешко в оня миг “.

Българска социалистическа партия също поддържаха отпадане на ограниченията. „ Беше въведена една всеобща неуравновесеност, за което има отговорни “, посочи Иван Ченчев . Имунологът  от Има Такъв Народ проф. Андрей Чорбанов посочи, че в африканските села смъртността от вируса е била доста дребна, тъй като нямали пари за ограничения и ваксини.

„ Безумно беше поставено с листата на рисковите заболявания като чума и холера. Колко умряха от Коронавирус и какъв брой поради него? Всеки ден умират по към 300 души. Около 90 хиляди на годинa, които умрат по някаква причина. Най-смъртоносен е херпес вирусът, всички ние сме положителни за него. Това че сте положителни за един вирус, не значи, че той е рисков, камо ли да е вкаран в закон като общественоопасен “, разгласи имунологът. И посочи, че не е отричал съществуването на вируса.

По време на дебата беше издигнат и въпросът за „ купените “ зелени документи “, отправени бяха и обвинявания в популизъм и агитация на фона на пандемията. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР