С един месец се отлага началото на новата учебна година

...
С един месец се отлага началото на новата учебна година
Коментари Харесай

Училищата в Турция ще отворят месец по-късно от планираното

С един месец се отсрочва началото на новата образователна година в Турция поради ковид. Вместо на 31 август, образователните заведения ще отворят порти на 21 септември.

Преди това, ще стартира отдалечено образование на учениците, както се практикуваше от 16 март до края на образователната година поради ковид.

Просветното министерство е подготило справочници по отношение на хигиеничните правила в образователните заведения, класните стаи, учителите, реда в класните стаи и в междучасията, разделянето по възраст на учениците и класовете.

Румъния ще отвори учебните заведения през септември макар увеличението на броя на инфектираните от ковид. Това даде обещание министър председателят Людовик Орбан в тирада пред Народното събрание.
Учениците, учителите и всички чиновници ще носят наложително маски и ще бъдат снабдени с дезинфектанти. Местните управляващи могат да решат да затворят учебно заведение, в случай че в региона има над 3 нови инфекции на 1 000 души население.

Междувременно опозиционната Социалдемократичска партия възнамерява да внесе избор на съмнение против Орбан идната седмица поради несправяне с пандемията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР