С един, единствен законно ремонтиран язовир може да се похвали

...
С един, единствен законно ремонтиран язовир може да се похвали
Коментари Харесай

Само 1 язовир е законно ремонтиран след 500 млн. лв. авансово плащане

С един, единствен законно ремонтиран язовир може да се похвали Държавната консолидационна компания (ДКК) след авансово разплатени 500 млн. лева Това разгласи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова в пленарната зала на Народното събрание. Нинова пристигна в Народното събрание, с цел да даде, по лично предпочитание, информация за ситуацията с язовирите в страната.

Историята е следната. Бившите ръководещи от ГЕРБ разпореждат на ДКК да се захване със задачата да извърши главен ремонт или реорганизация на 416 язовира. За задачата страната отпуска на компанията въпросния половин милиард. ДКК заплаща предплатено цялата сума на „ Монтажи “ ЕАД, с цел да стартира работа по 267 язовира. По отношение на 148 други язовира не се подхващат никакви дейности.

В последна сметка, приключени са ремонтите на едвам 11 язовира. Отгоре на всичко, Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) се произнася, че 10 от тях са нелегално ремонтирани, и отхвърля да ги одобри. Узаконен е единствено един. Останалите нямат строителни разрешителни, общината не е дала единодушие и т.н.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР