С два спечелени медала се отличиха българските национали в класическия

...
С два спечелени медала се отличиха българските национали в класическия
Коментари Харесай

Сребро за Александров, бронзов медал за Абделслам в Иран

С два извоювани медала се отличиха българските национали в класическия жанр, взели присъединяване в влиятелния шампионат " Тахти къп " в Иран.

Даниел Александров взе сребро при 82-килограмовите, като на финала отстъпи пред турчина Емре Кус, трети от международното през 2013-а. Преди това петият от Мондиал 2017 записа три победи над борци от Куба, Турция и Иран.

За оценката се пребори и еврошампионът Тарек Абделслам, който се състезава в две категории над своята до 87 кг. Асът ни загуби на старта, само че по-късно преодоля репешажите и за бронза се наложи над киргиза Ширдаков с 9:3.

Августин Спасов остана осми в кат. до 60. България бе показана с петима състезатели, водени от старши треньора Армен Назарян.

 Даниел Александров на край в Иран
Скейтъра на край в Иран

Тарек Абделслам се бори две категории над своята

Звездите от женския тим на България Мими Христова и Биляна Дудова останаха на крачка от оценките на влиятелния шампионат " Иван Яригин " в Красноярск (Русия).

И двете националки излязоха в категория до 59 кг. Христова, носителка на 5 медала от европейски шампионати, стигна до полуфиналите, където бе спряна от китайката Ронг с 4:8, а за бронза отстъпи с минималното 5:6 от рускинята Вероника Чумикова.

Еврошампионката Биляна Дудова пък загуби на полуфинала от американката Алисън Рейгън с 6:9., а за бронзовото отличие претърпя проваляне още веднъж от представителка на домакините.

Уляна Тукуренова се наложи с 8:3. Днес на тепиха ще излезе двукратната международна вицешампионка Тайбе Юсеин (62 кг), а на следващия ден чеченецът с наш паспорт Али Умарпашаев (74 кг). В първия ден на конкуренцията домакините преобладаваха на тепиха при мъжете.

 ЦСКА поздрави Валентин Йорданов за рождения му ден
ЦСКА поздрави Валентин Йорданов за рождения му ден

" Пожелаваме му доста здраве, благополучие, персонални и професионални триумфи "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР