С документ-менте секретарят на президента Димитър Стоянов се опитва да

...
С документ-менте секретарят на президента Димитър Стоянов се опитва да
Коментари Харесай

Димитър Стоянов показа фалшив документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна

С документ-менте секретарят на президента Димитър Стоянов се пробва да " удари " министъра на стопанската система в оставка Корнелия Нинова.

" Някои са абонирани за лъжата. Ма тя е и заразна тази болест с лъгането откакто се предава от министър на шеф на кабинет. "

С тези думи стартира обява на секретаря на президента Радев Димитър Стоянов във Facebook.

С обявата си Стоянов се пробва да нападна министъра на стопанската система Корнелия Нинова и нейния шеф на кабинет Калоян Методиев.

Сутринта Нинова съобщи пред Българска национална телевизия: " Продължавам да настоявам - България не е изнесла и един патрон за Украйна и не изнася. Изнасяме за 64 други страни. "

Темата разяснява по-късно и президентът Радев с думите: " Премиерът персонално призна, че България изнася оръжие за Украйна и в желанието да ме уцели, простреля госпожа Нинова, която дава отговор за разрешителните. "

От пресслужбата на Министерски съвет обаче още през вчерашния ден обявиха, че министър председателят е бил погрешно преведен и повториха, че прецизно съблюдаваме решението на Народното събрание, което засяга единствено ремонт на военна техника.

Думите на Радев дадоха мотив на Калоян Методиев да съобщи: " Лъжата, че България изнася оръжия за Украйна беше три пъти изречена точно от Радев през април и май. Той я продуцира в общественото пространство. Това нямаше да има значение, в случай че беше тиражирано от политически маргинали, а не от настоящ президент. "

В удостоверение и министърът на защитата Драгомир Заков съобщи пред БНР, че няма информация нашата страна да изнася оръжие за Украйна.

В отговор Димитър Стоянов сподели във Facebook клише на четири реда текст, които би трябвало да внушат, че България изнася оръжие за Украйна.

Стоянов е копирал част от страница, на която личат думите: " Крайна дестинация на изделията, трансформира от Ислямска Република Афганистан на Република Украйна ".

В посочения от президентския секретар откъс обаче на никое място няма думата " оръжие ".

Няма автограф, няма щемпел, няма получател, няма адресант, няма дата - няманикакви атрибути на документ.

Освен това в текста става въпрос за Министерство на стопанската система, което съществуваше до съставянето на държавното управление на Кирил Петков.

За просветените е известно, че от 13 август м.г. талибаните в Кабул са анулирали всички разрешителни за оръжие - нито внасят, нито изнасят.

Приложеното към текста на Димитър Стоянов клише в действителност е снимано от екран на компютър и с нищо не удостоверява, че това е в действителност документ.

Ясно, че това е хибридна офанзива на президенството против министър Нинова.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР