„С доклади сме констатирали, че цялата ни транспортна система е

...
„С доклади сме констатирали, че цялата ни транспортна система е
Коментари Харесай

Богдан Милчев за трагедията на „Струма”: Пътищата ни са много зле, пътищата ни убиват

„ С отчети сме установили, че цялата ни транспортна система е компрометирана. След случая край Своге установихме, че пътищата ни са доста зле, че пътищата ни убиват”. Това разяснява в утринния блок на NOVA телевизия Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

Според него страната ни няма толкоз пари, с цел да оправи проблемите. „ Ние би трябвало да изградим изцяло нова транспортна система”, счита Милчев. Той е безапелационен, че от института са предрекли нещастието на „ Струма”.

„ Лятото имаше лавинообразно нарастване на жертвите. Още август информирахме държавното управление, че има сериозен проблем и би трябвало съответна интервенция, тъй като в никакъв случай в историята на България не е имало такова внезапно увеличение на жертвите. Те неглижираха това. След това разбрахме, че поддръжката на пътищата е прекратена от началото на годината.

На 10 октомври от ефира на националната телевизия обявихме, че следва второ Своге”, сподели Милчев. Според него на повече от 1500 места има сходни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР