С днешното решение Надзорният съвет на Банката се увеличава от

...
С днешното решение Надзорният съвет на Банката се увеличава от
Коментари Харесай

Росен Карадимов и бивша зам.-министърка от ИТН стават част от Надзорния съвет на ББР

С днешното решение Надзорният съвет на Банката се усилва от трима на петима членове. От Министерството на нововъведенията и растежа твърдят, че това няма да натовари финансово ББР. В края на септември Пулев понижи възнагражденията на членовете на Надзорния съвет на ББР от 10 хиляди на 2 хиляди лева месечно. 

 

Приоритетна задача, предоставена от министъра на новите членове на Надзорния съвет, е разработване и осъществяване на правни, надзорни, контролни и организационни механизми, които да подсигуряват, че Банката ще следва само и единствено политики, които реализират задачите й, заложени в член 2, т.1-т.5 на Закона за ББР.

 

Надзорният съвет не може да взе участие в ръководството на банката.

 

Доц. доктор Росен Карадимов е определен за член на Народно събрание на ББР след авансово утвърждение от Българска народна банка, по реда на чл.11, ал.3 от Закона за кредитните институции и при осъществяване на спомагателните условия на член 5, алинея 1, т. 5 от Наредба № 20 от 2019 година на Българска народна банка за условията към членовете на управителния и контролния орган на кредитна институция, както и за оценка на тяхната склонност и на лицата, заемащи основни позиции. Той е определен за член на Народно събрание на ББР като самостоятелен член, по смисъла на напътствията на ЕЦБ за диверсификация и в осъществяване на условието на чл.10а от Закона за кредитните институции.

 

Карадимов е народен представител от ерата на 90-те години и е взел участие в приемането на редица банкови закони. Бил е консултант на тогавашния министър председател Сергей Станишев и е взел участие в каузи, водени от ББР по разногласия по предявявани вземания към банкрутиралата КТБ.

 

Деляна Иванова бе народен представител от “Има подобен народ ”, както и зам.-регионален министър в кабинета на Кирил Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР